Hopp til innhold

Her kan du spise Norges beste hotellfrokost

Etter tolv år på tronen måtte Scandic Nidelven se seg slått i konkurransen om Norges beste hotellfrokost - den blir fra nå av å finne i Svolvær.

BEST

Disse kokkene hos Thon Hotel Lofoten i Svolvær er nå blitt Norges beste frokostkokker.

– Det er helt sinnsykt at vi skulle slå til og bli aller best på frokost. Det er så mange som står bak resultatet og vi har aldri sluttet å kjempe, sier hotelldirektør Erik Taraldsen på Thon hotell Lofoten i Svolvær.

Mer enn over 400 hoteller landet over har blitt besøkt i jakten på å finne den ultimate vinner av tittelen Norges beste hotellfrokost i Twinings Best breakfast-konkurranse.

Tilslutt ble det Thon hotell Lofoten som kunne ta seieren hjem tirsdag kveld. Med tolv seiere i den presisjefylte konkurransen måtte Scandic Nidelven ta imot en tredjeplass i årets konkurranse.

– Prisen viser oss at alt ikke trenger å ligge i de store byene som Oslo, Trondheim eller Bergen. Vi er en liten by med 5000 innbyggere, da er det artig at vi hevder oss i toppen, sier Taraldsen.

Professor: – Godt for omdømmet

Men selv om prisen for første gang gikk til noen andre enn Trondheimshotellet skal det ifølge professor i reiseliv og markedsføring, Nina Marianne Isaken, litt til for å skape omdømme rundt den gjeve prisen.

– En slik pris er positivt for et hotell og et kvalitetsstempel, men for at omdømme skal basere seg på en slik pris på det vedvares og opprettholdes. Nidelven har gjennom tolv år blitt kjent for sin gode frokost og bygget et omdømme på det. Men om andre utfordrer posisjonen kan det være vanskelig å opprettholde.

Isaksen forteller at totaliteten av hotellbesøket er det kunden sitter igjen med, men at noen grupper setter ekstra stor pris på god frokost under hotellbesøk.

GODT

Thon Hotel i Lofoten ble tirsdag kåret til det hotellet i Norge som serverer gjestene sine den beste frokosten.

– Det er ulike segmenter som skal stemme, men for forretningsreisende er nok god frokost en viktig faktor. Også blant turister, men de ser nok mer på totaliteten av oppholdet.

Liten by med mye besøk

Utmerkelsen ble delt ut under en middag i Oslo, og direktøren, som nå kan plassere en tekanne av gull i matsalen som bevis, hadde ikke forutsett det gledelige utfallet.

– Vi har vært i toppen blant hotellfrokoster de siste fem årene, men at vi skulle hevde oss så høyt, og bli best, er et håp jeg har hatt i alle årene. Det gjør meg veldig stolt, og det viser at vi gjør noe rett, forteller Taraldsen.

En jury, bestående blant annet av TV2-kokk Wenche Andersen, har blant annet sett på kvalitet på hotellets produkter, utvalg, presentasjon og atmosfære når de skulle velge ut den beste. Taraldsen selv er fornøyd med at hotellet scorer høyt på viktige området.

– God frokost og matopplevelser er det som skaper rykte, og det er et av våre viktigste satsningsområder. Derfor er vi heldige og har tilgang på flere lokale leverandører.