NRK Meny
Normal

Her har vegen vært stengt nesten en hel dag: – Helt uholdbart

Fv 12 over Bustneslia i Mo i Rana har vært stengt i åtte timer. – Folk har stått i kø i timevis, det er helt uholdbart, sier bilist Ingrid Johannessen.

Vogntog på vinterføre

Flere vogntog har hatt store problemer i Bustneslia i dag. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Lars Petter Kalkenberg / NRK

Allerede før de fleste hadde stått opp i dag tidlig, kom første melding om trafikkproblemer i Bustneslia. Klokken var akkurat passert 06.00 da politiet fikk melding om at et vogntog stod fast i bakken. I hele dag har vogntog skapt problemer opp bakken, nå mener folkene som kjører på veien hver dag at noe må gjøres.

– Køståing begynner å bli en del av hverdagen for oss som må over Bustneslia hver dag. Det er en helt uholdbar situasjon. Det har skjedd flere dager på rad nå, og jeg fatter ikke at myndighetene ikke gjør noe med det, sier bilist Ingrid Johannessen til NRK.

Hva mener du bør gjøres?

– For det første så bør det bygges en tunnel. Det bør også være kontroll på vogntogene før de begynner å kjøre oppover fjellet, jeg begynner å bli lei av å se vogntog uten kjettinger som sitter seg fast i snøen. Vi kan ikke holde på sånn som dette i år etter år, forteller hun.

– Vi har hatt patruljer der i nesten hele dag

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson, forteller til NRK at de har brukt mye ressurser på trafikkproblemene i Bustneslia i dag.

– Det har vært mannskap fra politiet i Bustneslia siden 12.45 i dag, de har nettopp dratt hjem. Så vi har hatt folk der borte i nesten åtte timer. Det har vært ufattelig glatt veg der i dag, og Statens vegvesen har måtte strødd flere ganger.

Operasjonslederen forteller at flere vogntog har stått fast på det glatte føret, og dersom noe mer alvorlig hadde skjedd, så kunne de fått store problemer.

– Veien har vært stengt i nesten hele dag, ambulansen har ikke hatt mulighet til å kjøre gjennom, og vi har ellers hatt en rolig dag. Dersom noe hadde skjedd i området som hadde gjort at vi måtte dra fra stedet, så hadde det nok tatt enda lengre tid.

Dette har skjedd

06.11: kom første melding om trafikkproblemer i Bustneslia i dag, et vogntog stod fast i bakken.

08.49: ble veien stengt for andre gang, et vogntog uten kjettinger stod fast.

13.40: Politiet fikk melding om at et vogntog hadde kjørt seg fast, etter tre timer med arbeid kom det seg løs og kunne kjøre videre.

Veien ble åpnet, men allerede ti minutter etterpå var det tre nye vogntog som stod fast.

Laster Twitter-innhold

Når klokka nærmet seg 21.00 meldte politiet at veien var åpnet, da hadde veien vært stengt i nesten åtte timer sammenhengende.

Bustneslia

De fleste vogntogene som får problemer i Bustneslia prøver å kjøre opp uten kjettinger, dagen i dag har bevist at det ikke er et lurt valg. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK