Her er skogens konge på vei over fjorden

Jakten på sei endte med at Åge Magnussen og sønnen fanget en elg på video midt i fjorden.

Kenneth Magnussen filmet elg på svøm over Sagfjorden mellom Hamarøy og Steigen.

Den er best kjent som skogens konge, men elgen er definitivt dyktig svømmer og kan tilbakelegge store distanser når den må.

Åge Magnussen

Åge Magnussen ble imponert over det han så, og tror også «Pelle Politibil», som han står bak, ville sperret opp øynene.

Foto: Simen Follesø Røiseland / NRK

Det fikk Åge Magnussen beviset på da han og sønnen i helgen var ute og fisket i Sagfjorden i Nordland. For midt ute i fjorden støtte de plutselig på en elg.

– Vi så med en gang hva det var, selv om den var litt langt borte. Vi var hele tiden bevisst på at vi ikke skulle gå for nært. Vi ville ikke at den skulle drukne, sier Magnussen til NRK.

God fart over fjorden

Han anslår at avstanden mellom Bolsøya i Hamarøy og Skranstad i Steigen er på over tre kilometer og lot seg imponere over svømmeegenskapene til den driftige elgen. Flere personer observerte den da den gikk i land på Skrandstad.

– Jeg synes han hadde full fart. Vi lå nesten stille og i videoen ser man at han svømmer fort.

– Ville fått frysninger i lakken

Åge Magnussen skapte i sin tid historien om «Pelle Politibil», og han tror den firehjulede tv- og filmstjernen ville satt bensinen i halsen dersom han hadde sett det samme som han selv.

– Jeg tror «Pelle» hadde blitt ganske sjokkert og fått frysninger i lakken. Han er redd for elg i trafikken og ville hvert fall blitt det på havet.