NRK Meny
Normal

Her er mannen som skapte valgbombe på Fauske

I Fauske har Felleslista gjort et brakvalg, og Jørn Stene overtar dermed som ordfører i Salten-kommunen.

Jørn Stene, Felleslista Fauske

NY ORDFØRER: To uker før valget gikk Jørn Stene og Felleslista ut og kalte det maktmisbruk da posisjonen innkalte til kommunestyremøte for å vedta viktige saker, rett før valget.

Foto: NRK

Valglogo

Etter mye turbulens i politikken på Fauske de siste årene gikk Arbeiderpartiet på en skikkelig smell, mens Felleslista fikk 40 prosent av stemmene. Sittende ordfører Siv Anita Brekke fra Arbeiderpartiet må belage seg på å rydde ordførerkontoret.

– Resultatet er helt vanvittig. Jeg mangler ord, sier Kjetil Sørbotten fra Felleslista.

Bare to uker før valget vedtok et ekstraordinært kommunestyremøte i Fauske i Nordland bygging av nytt kulturhus, samtidig som de la ned Sagatun sykehjem i Sulitjelma. Det fikk opposisjonen til å se rødt. Jørn Stene i Felleslista mener hastebehandlingen av vedtaket like før kommunevalget er maktmisbruk.

  • Se video nederst i saken

– Lytter til folket

Kjetil Sørbotten er en av de 11 som nå skal representere Felleslista i kommunestyret på Fauske.

Og det er ikke valg av populære saker – men rett og slett ved å lytte til folket at de har nådd fram hos velgerne, mener Sørbotten.

– Jeg tror vi har vært flinkere til å lytte og ha føling med det folk flest i Fauske har det og opplever det som har skjedd.

Fauskepolitikken – og særlig Arbedierpartiet – har i årevis vært preget av indre stridigheter og konflikter. Nå har velgerne pekt på Jørn Stene – en gang Arbeiderpartiet – nå Felleslista som ordfører.

Tom Vidar Karlsen i Arbeiderpartiet kan bare slå fast at det ikke gikk veien:

– Et historisk dårlig valg på Fauske, og jeg må bare benytte anledningen til å gratulere Felleslista som har gjort et brakvalg, sier Arbeiderpartiets Tom Vidar Karlsen.

Mest sannsynlig blir Per-Gunnar Skotåm fra Rødt som varaordfører.

Det er historisk sus over dette, sier Karlsen.

Fauske har blitt blodrødt. Felleslista fosser frem i Fauske.