Hopp til innhold

Her er kandidatene til «Årets Nordlending»

Fra Helgeland, Salten, Ofoten og Vesterålen. Årets ti finalister i Årets Nordlending er klar.

Nominerte til Årets Nordlending 2016

Her er alle kandidatene. Hvem er din favoritt?

Tradisjonen tro ber juryen nå om hjelp fra Nordlands befolkning til å velge ut hvem av de ti kandidatene som skal vinne.

– Jeg er kjempefornøyd med de kandidatene vi har plukket ut. Det er veldig gode kandidater som hver for seg har klare styrker. De har alle bidratt positivt til Nordland-samfunnet i året som har gått, sier Silje Brandvoll.

Forslag

I år kom det inn 303 forslag på til sammen 126 navn. Til sammenligning kom det inn 289 forslag på 150 navn i fjor.

– Arbeidet med Årets Nordlending er veldig spennende. Årets kandidater er utrolig sammensatt. Jeg tror alle kan finne sin favoritt blant disse kandidatene, sier Tomas Norvoll

Årets Nordlending er et samarbeid mellom NRK Nordland og Avisa Nordland. Målet er å løfte fram prestasjoner, gjerninger og engasjement hos folk fra, eller bosatt i, Nordland.

I juryen sitter Widerøes Silje Brandvoll, fylkesrådsleder Tomas Norvoll, distriktsredaktør i NRK Nordland Tone Kunst og sjefredaktør i Avisa Nordland Jan-Eirik Hanssen.

Juryen håper at folk minst er like engasjert i år som i fjor.

– I fjor hadde vi stemmerekord. Det kom inn nærmere ti tusen stemmer, en tredobling fra året før. Og vi håper selvfølgelig på minst like god oppslutning i år. Vi har en kvart million mennesker å velge blant og står igjen med ti veldig sterke kandidater som på ulike områder har gjort seg bemerket i år. Nå oppfordrer jeg folk til å si sin mening.

Begrunnelser

Juryen oppfordrer folk til å stemme på nett der man kan gi sin begrunnelse for valget. Disse legger nemlig juryen vekt på i utvelgelsen.

– Vi har også ved tidligere utdelinger sett at nettopp begrunnelsene har berørt den utnevnte sterkt, ser distriktsredaktør i NRK Nordland, Tone Kunst.

Stemme

Du kan nå stemme på din favoritt. Trykker du her finner du oversikt over alle kandidatene, og et skjema hvor du kan avgi inn din stemme.

Det er også mulig å stemme på SMS

Send tekstmelding med kode ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Det koster tre kroner per stemme. Avstemningen avsluttes kl. 10 mandag 12. desember.

Hvem som kan titulere seg som Årets Nordlending i år offentliggjøres like før jul.