Her er den nye Himmelblå-Marit

– Jeg trakk vinnerloddet, jubler Stig-Terje Eide (47) fra Kristiansund. Til sommeren reiser han til Ylvingen for å drive Himmelblåkafeen – i Marits ånd.

Nyheten om at han fikk leieavtalen fikk han søndag – på bursdagen sin.

– Det var den beste bursdagsgaven jeg kunne fått, sier han gledesstrålende til NRK.no.

I fjor sommer besøkte 15.000 turister øya, og kafeen omsatte for utrolige 1,5 millioner kroner på en kort og hektisk nordlandssommer. Nå håper Eide, som er født og oppvokst i Sandnessjøen på Helgeland, å gjenta suksessen.

1. juni åpner Himmelblå restaurant og overnatting dørene.

– Jeg skal ha med meg en fantastsik kokk nordover. Jeg kan jo ikke annet enn å håpe det skal være liv laga på Ylvingen – også i år.

Prøveprosjekt

Eide sier denne sommeren blir et prøveprosjekt for å se om det går an å drive ute på Ylvingen.

– Går det bra, blir det kanskje femårskontrakt til neste sommer, sier han.

Marits kafe

Det gamle fiskemottaket på Ylvingen fungerte som Marits kafé og pensjonat i Himmelblå-serien. «Fiskarheimen» fra serien ble raskt kjøpt opp, og tanken var å tilby mat og overnatting til turistene som kommer til øya.

I fjor åpnet kafeen for første gang, med Stig Angel Benjaminsen over kasserollene. Han hadde en omsetning på over 1,5 millioner kroner på kafeen, men før jul i fjor varslet Benjaminsen at han ikke kunne drive «Himmelblå-kafeen» lengre.

Siden har ingen meldt seg til å ta over driften. I serien Himmelblå kan man se Marit diske opp de lekreste retter i Fiskarheimen, mens gjestene nyter både et glass vin og en cognac i vakker og rolig Nordlands-natur.

Og det er akkurat dette, minus dramaet i serien, eieren Ellef Ellegård fra Kragerø ønsker seg. Selv kan han ikke ettersom han er bosatt i Kragerø, der han eier både en golfbane og en gård. I tillegg sier han at han knapt kan lage mat til seg selv.

Satser på familiefolk

Velkomstmiddag

SOMMERÅPENT: Kafeen satser på å ha alt i orden til åpning til sommeren.

Foto: Liv Ask / NRK

Eide sier han er sikker på at han skal klare å oppfylle eierens ønske.

– Jeg kommer til å satse på familiefolk. Dit ungene vil dra, dit drar foreldrene. Vi skal ha noen dyr og sette opp lekestativer for ungene.

Eide har planer om å tilby overnatting på kafeen, men innser at tiden blir for knapp.

– Likevel skal vi kunne gi folk en mulighet til å overnatte på øya dersom de ønsker det.

I tillegg til Himmelblå-nostalgi og vakker natur er det god mat som skal lokke folk til Ylvingen.

– Vi skal ha en stor og god meny. I fjor gikk det i bacalao og fiskesuppe. Vi satser bredere, og vil også ha egen barnemeny, sier Stig-Terje Eide.

Marit og Kim

I serien Himmelblå kan man se Marit diske opp de lekreste retter i Fiskarheimen, mens gjestene nyter både et glass vin og en cognac i vakker og rolig Nordlands-natur.

Foto: Ronny Eikeset / NRK