NRK Meny
Normal

Her eksploderer trafostasjonen

– Det så ut som et gedigent fyrverkeri, sier et øyenvitne. Eksplosjonen førte til at 8000 ble uten strøm.

Eksplosjon i Mosjøen

Mosjøen var mørklagt en times tid etter en eksplosjon i en kraftstasjon onsdag kveld. Se video av eksplosjonen her. VIDEO: Margareth Berentzen.

Mosjøen var mørklagt en times tid etter en eksplosjon i en kraftstasjon onsdag kveld, opplyser Helgeland politidistrikt. Ingen personer kom til skade.

Like etter klokka 18.00 oppsto det en eksplosjonsartet brann i en trafostasjon i nærheten av Lyngenveien. Ifølge brannvesenet kunne røyken fra stedet være helseskadelig og publikum ble oppfordret til å stenge vinduer.

– Jeg satt satt hjemme og hørte smell. Jeg så ut av vinduet og det virket som et gedigent fyrverkeri, sier øyenvitne Atle Edvardsen til NRK.

Han forteller at brannen ble sterkere og sterkere, før det kom et kraftig smell.

Hjørnesteinsbedriften rammet

Hjørnesteinsbedriften Alcoa Mosjøen var i en time i kveld uten strøm. Noe som kunne fått store konsekvenser for aluminiumsprodusenten.

– Metallet kan fryse i ovnen. Skjer det blir det svært kostbart. Heldigvis har vi dobbeltsystem på alt, i tilfelle en slik situasjon. Det viste seg å fungere bra, sier verksdirektør Eivind Mikaelsen.

Alco har nå fått flere av sine systemer oppe og gå igjen.

Strømmen tilbake

Deler av byen ble mørklagt, men strømmen skal nå være tilbake, ifølge Helgelandskraft.

– Men vi må koble ut strømmen om en kort tid for å gjøre en nødreparasjon. Det er usikkert hvor lenge strømmen da vil være ute. Vi kommer tilbake med mer informasjon, sier Ove Brattbakk i Helgelandskraft.

8000 var uten strøm

Han forteller at det er den kraftige vinden som har skylden for eksplosjonen.

– Vi har lokalisert årsaken. Det som har skjedd er at en gjenstand er kommet opp i strømførende deler grunnet vinden, forteller han til NRK.

– Da får man et kraftig lysglimt. Dette er ikke unormalt. Det ser selvsagt dramatisk ut når dette skjer, men det er ting som vi er vant til å håndtere.

Brattbakk forteller at hoveddelene av Mosjøen og områder nordover ble rammet. Totalt skal det gjelde omkring 8000 personer.

Ifølge politiet skal ingen personer ha blitt skadet, det skal heller ikke lenger være noe fare for helseskadelig røyk.

Trafostasjon eksploderte
Eksplosjon i Mosjøen