Hopp til innhold

Her blir seilbåten «Argo» berget

Mannen i 20-årene og seilbåten, som har vært savnet siden lørdag, blir nå slept til land. Forsvarets Orionfly, Norsk Aero klubb og flere redningsskøyter har søkt i store havområder. Tirsdag formiddag ble han oppdaget av fiskeren Trond Bjørnar Johnsen nordvest for Hammerfest.

Her berges seilbåten

Mannen i 20-årene hadde som mål å seile fra Tromsø til Svalbard, men ble i dag funnet utenfor Sørøya, nordvest for Hammerfest i Finnmark. Tirsdag ettermiddag var han under slep av redningsskøyta RS Gjert Wilhelmsen.

Foto: Redningsselskapet

– Jeg var på tur ut å fiske og så Argo lå og drev da jeg stimet ut. Jeg visste jo at han var etterlyst og kalte opp Vardø radio og fortalte at jeg hadde funnet ham, forteller fiskeren.

Bodøværingen i 20-årene ble meldt savnet på lørdag ettermiddag. Båten skal ha forlatt Tromsø fredag 25. august, og det var forventet at den skulle være fremme i Longyearbyen på Svalbard 30. eller 31. august. Men dit kom han seg ikke.

– Han lå der og drev og skifta dieselfilter, han fikk ikke båten i gang, så han ønsket slep inn til Hammerfest, forteller Johnsen.

Seileren er i god form

Til tross for at ferden ikke gikk helt som planlagt, skal det ifølge fiskeren ha virka som om seileren hadde det han trengte.

– Han virket helt okey, jeg spurte om han trengte vann eller mat, men han hadde alt. Han hadde ikke kontakt med omverden, og han tenkte mest på dem som var hjemme og ante selvfølgelig at han var savnet, sier Johnsen.

Blir slept inn til Hammerfest

Også skipperen på redningsskøyta RS Gjert Wilhelmsen opplevde at mannen i 20-årene var i god form. Han sier de nå har han under slep, og skal være inne i kveld.

– Han virker i god form, har mat og proviant ombord.

– Hvordan er været der?

– I dag er det fint vær, han er sydøst laber bris, litt tungsjø fra nord etter dårlig vær som vi hadde i går. Vi sleper ham inn til kai i Hammerfest, sier skipper Magne Vikten.