Her ble det målt over 18 varmegrader i dag

Selv om kalenderen nå viser oktober, har ikke varmen helt sluppet taket enda.

Reipå

VARMT: Reipå var varmest i fylket i dag med 18,4 varmegrader. Meteorologen registrerer høye temperaturer, årstiden tatt i betraktning.

Foto: May-Helen Sørsandmo

– 18,4 grader stemmer det ja. Så det må jeg si ser ganske varmt ut, årstiden tatt i betraktning, sier vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Reipå er et lite tettsted i Meløy kommune, og har knappe 289 innbyggere. Stedet var varmest i Nordland for andre dag på rad.

– Målingene på Reipå startet i 1995. Det er den tredje høyeste oktober-temperaturen som er registrert siden målingene startet, så varmt for årstiden er det nok, selv om det ikke er rekord.

Hun legger til at Reipås oktober-rekord var 19,6 grader den fjerde oktober i 2010. Også i går var det varmt, selv om kalenderen ikke hadde rukket å vise oktober. Da hadde bygda hele 19 varmegrader.

– Varmt til helga

Det er ikke bare på Reipå temperaturene har vært høye. På Bingsa i Møre og Romsdal ble det målt 19,8 varmegrader i dag, noe som er varmest i landet.

Også en rekke andre steder i Norge hadde i dag temperaturer på 18 grader og høyere. Deriblant Bingsa, Emblem, Valldal, Hitra, Tafjord, Rissa og Sundalsøra, forteller meteorologen.

– Reipå var niende varmeste i landet i dag, sier Hallerstig.

Hun forteller at det i morgen skal bli litt kjøligere igjen, og at en front kan komme til å skape en del tordenbyger i Lofoten og Vesterålen.

– Når vi nærmere oss helga, så blir det varmere igjen. Da kan også sola titte frem mellom skylagene. Generelt ser temperaturene ut til å ligge rundt 10 grader, med noen lokale variasjoner.

Idet vi går inn i helgen, kan temperaturene komme til å stige, men om de blir like høye som på Reipå i dag, tør ikke meteorologen å love.

– Det kan bli noen fine høstdager, med godt vær. Det blir lite skyer over fylket i helga, avslutter hun.