Her ble det målt over 18 varmegrader i dag

Selv om kalenderen nå viser oktober, har ikke varmen helt sluppet taket enda.

Reipå

VARMT: Reipå var varmest i fylket i dag med 18,4 varmegrader. Meteorologen registrerer høye temperaturer, årstiden tatt i betraktning.

Foto: May-Helen Sørsandmo

– 18,4 grader stemmer det ja. Så det må jeg si ser ganske varmt ut, årstiden tatt i betraktning, sier vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Reipå er et lite tettsted i Meløy kommune, og har knappe 289 innbyggere. Stedet var varmest i Nordland for andre dag på rad.

– Målingene på Reipå startet i 1995. Det er den tredje høyeste oktober-temperaturen som er registrert siden målingene startet, så varmt for årstiden er det nok, selv om det ikke er rekord.

Hun legger til at Reipås oktober-rekord var 19,6 grader den fjerde oktober i 2010. Også i går var det varmt, selv om kalenderen ikke hadde rukket å vise oktober. Da hadde bygda hele 19 varmegrader.

– Varmt til helga

Det er ikke bare på Reipå temperaturene har vært høye. På Bingsa i Møre og Romsdal ble det målt 19,8 varmegrader i dag, noe som er varmest i landet.

Også en rekke andre steder i Norge hadde i dag temperaturer på 18 grader og høyere. Deriblant Bingsa, Emblem, Valldal, Hitra, Tafjord, Rissa og Sundalsøra, forteller meteorologen.

– Reipå var niende varmeste i landet i dag, sier Hallerstig.

Hun forteller at det i morgen skal bli litt kjøligere igjen, og at en front kan komme til å skape en del tordenbyger i Lofoten og Vesterålen.

– Når vi nærmere oss helga, så blir det varmere igjen. Da kan også sola titte frem mellom skylagene. Generelt ser temperaturene ut til å ligge rundt 10 grader, med noen lokale variasjoner.

Idet vi går inn i helgen, kan temperaturene komme til å stige, men om de blir like høye som på Reipå i dag, tør ikke meteorologen å love.

– Det kan bli noen fine høstdager, med godt vær. Det blir lite skyer over fylket i helga, avslutter hun.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.