NRK Meny
Normal

Fire personer alvorlig skadet etter at bil havnet på taket i hage

Fire personer er alvorlig skadet etter en utforkjøring i Hadsel kommune i Nordland. For to av dem er det kritisk. På grunn av mye tåke i området måtte luftambulansen gjøre flere forsøk på å lande ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Alvorlig ulykke på Melbu i Hadsel.

Utforkjøringen skjedde ved innkjøringen til Melbu. Bilen hadde høy fart og havnet på taket i en hage.

Foto: Ragnhild Stikholmen

– For to av dem er situasjonen kritisk og ustabil. Den tredje er alvorlig skadd og ustabil. Alle tre har vært gjennom operasjoner for livstruende skader, sier pressevakt Per Christian Johansen, til NRK søndag ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 03.36 natt til søndag, og luftambulanse ble sendt til stedet. Tre av de fire som satt i bilen ble sendt til Tromsø med alvorlige skader.

De tre er ifølge UNN utenlandske statsborgere i 20- og 30-årene.

En fjerde person som satt i bilen ble sendt til Nordlandssykehuset på Stokmarknes i Vesterålen. Tilstanden hans er alvorlig, men situasjonen er stabil, opplyser pressevakta ved Nordlandssykehuset søndag ettermiddag.

Vedkommende overføres til UNN i Tromsø så snart det er praktisk mulig.

– Høy fart

Personbilen som kjørte inn i hagen og havnet på taket på Melbu hadde høy fart, ifølge politiet. Det ble gjort undersøkelser på stedet og saken etterforskes videre.

– Foreløpig har vi ikke konkrete mistanker om at det er snakk om promillekjøring, sier operasjonsleder Frode Strende ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

– Det viktigste er å redde liv, så får vi undersøke årsaken nærmere når det er mulig, sier Strende til NRK.

En av de skadde er i 20-årene, de tre andres personalia er foreløpig ukjent.

Laster Twitter-innhold

Utfordrende vær

To av de fire personene i bilen satt fastklemt etter ulykken.

Nødetatene klarte å få de siste to personene ut av bilen, og tre skadde personer ble fløyet til UNN like etter klokken 05, ifølge politiet.

Ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge landet ambulansehelikopteret ved Tønsnes kai nord for Tromsø klokken 07.40, og de tre personene ble fraktet videre i ambulanse til universitetssykehuset.

– Det er mye tåke i området og derfor måtte de gjøre flere forsøk på å lande, sier pressevakt ved UNN, Per Christian Johansen til NRK.

Fikk de skadde nødvendig hjelp i helikopteret?

– Til å gi intensivbehandling har man det som er nødvendig. Det er lege om bord og utstyr som gir førstehjelp og intensivbehandling, sier Johansen.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde på Melbu, som ligger i Hadsel kommune i Vesterålen.