Heltene har landet

- Det har vært et veldig bra døgn, sier en svært fornøyd Trond Olsen.

Trond Olsen

JUBEL: Trond Olsen lagde hat-trick på Lerkendal da Glimt vant årets siste kamp i serien.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Han og resten av Glimt-laget kom til Bodø i ettermiddag etter å ha sikret seg fjerde plassen i årets eliteserie.

- Kampen i går kronet en god sesong, vi er lettet og glad hele gjengen, sier gårdsdagens helt.

- Det var stort å slå Rosenborg på Lerkendal.

Glimt-kake

FEIRING: Spillerne ble møtt med gule kaker på flyplassen i Bodø.

Foto: Bill Iversen / NRK

Også trener Kåre Ingebrigtsen syntes det var godt å komme til Bodø etter kampen i går.

- Dette er fantastisk. Dette var vår cup-finale. Det var fantastisk å vinne på Lerkendal.

- Tøffere i 2009

Laget har overrasket de aller fleste i år, men NRKs fotballekspert Arne Scheie tror Glimt får det blir tøffere til neste år.

Med sine tre mål i går sørget Trond Olsen for at Bodø/Glimt passerte Rosenborg på tabellen, og endte på en overraskende fjerdeplass denne sesongen.

NRKs fotballekspert Arne Scheie er en av dem som tok grundig feil av Glimt foran denne sesongen.

Arne Scheie

FÅR DET TØFFERE: Arne Scheie tror Glimt får det tøffere neste sesong.

Foto: Torkel Holmø

- Jeg trodde de skulle overleve, men ikke at de har imponert på den måten med så små ressurser. Hvorvidt de klarer å følge opp en slik suksess er jo vanskelig å spå om, men Glimt har jo vist tidligere at det er mulig å overraske, så vi tar intet for gitt, sier Scheie.

Best på hjemmebane

Hjemme på Aspmyra har Bodø/Glimt nærmest vært uslåelig. Kun Vålerenga klarte å ta med seg full pott fra Bodø.

- Fotballåret 2008 har jo vist at det går an å gjøre det godt blant de beste uten alt for store ressurser, og slik har jo dette året vært atypisk. Det er mindre klubber fra små byer, kall gjerne klubbene mindre ressursterke klubber som har blandet seg inn.

- Vi må vel i Norge tilbake til 1987, da Moss og Molde kjempet i toppen, for å finne noe tilsvarende. Så det som har skjedd i år, med Stabæk, Tromsø, Glimt og Fredrikstad synes jeg har vært veldig morsomt.

- For meg er det viktig for fotballen at slike ting skjer, slik at ikke det laget som er tippet av samtlige vinner år etter år, sier Scheie.

Se video: Slo Rosenborg på Lerkendal

Video nsps_upload_2008_11_3_8_35_35_284.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

2009-sesongen er i gang

Snart venter en velfortjent ferie for Glimt-spillerne. Men på Aspmyra stadion i Bodø er det ingen som hviler. Forberedelsene til neste sesong har allerede pågått i flere måneder, forteller Bodø/Glimt-direktør Ernst Pedersen.

Ernst Pedersen

Ernst Pedersen, adm.dir. i Bodø/Glimt.

Foto: Øystein Nygård / NRK

- Vi har jo holdt på å planlegge 2009-sesongen siden påske. Spillerne får riktignok fri store deler av desember, men i administrasjonen og trenerteamet jobbes det med planlegging og tilrettelegging.

- Målet til neste år er å etablere oss i tippeligaen, sier Pedersen.

- Så dere legger ikke lista høyere til neste år da?

- Nei, det er det ingen grunn til. Vi har jo lagt på øvre halvdel av tabellen store deler av sesongen og vi lå jo på topp helt i starten av sesongen også. Men vi må være realistisk, og med de ressursene vi har så skal vi etablere oss i tippeligaen og gi Bodø-publikummet gode opplevelser på Aspmyra, sier Glimt-direktøren.

Scheie advarer

Men de opplevelsene kan det bli lenger mellom til neste år, advarer Arne Scheie. Han tror grunnen til det først og fremst er at de store klubbene som i år har skuffet, kommer til å heve seg.

- Det blir jo i tillegg nye lag neste år når det utvides til 16 lag. Og det blir jo spennendee å se hvordan det slår ut. Samtidig som jeg har vondt for å tro at lag som Rosenborg, Viking, Vålerenga, Brann og Lillestrøm kommer til å skuffe på samme måte, så jeg tror det blir tøffere for Glimt neste sesong å være med å kjempe om en medalje, sier Arne Scheie.

- Er det viktig at Bodø/Glimt fornyer seg foran neste sesong?

- Ja, det kommer de til å gjøre uansett, men den største utfordringen for Glimt og de andre klubbene som overrasket i år er nok dette at Rosenborg, Viking, Vålerenga, Brann og Lillestrøm har spilt under det vi har forventet, sier han.

Fornying må til

Et konkret grep for å bli bedre rustet til neste sesong er å forsterke laget med nye spillere. Ernst Pedersen holder imidlertid kortene tett inntil brystet.

- Dersom man ikke fornyer seg og kun holder på med det samme hele tiden blir det alltid vanskelig neste gang. Men vi er ikke der, vi skal ha inn noen spillere og noen skal ut. Det betyr at vi igjen får en fornyelse i troppen og dermed får vi konkurransebiten.

- Jeg er helt sikker på at Kåre Ingebrigtsen og Bent Inge Johnsen har områder som man ser forbedringspotensiale i, sier Ernst Pedersen.

- Kan du allerede nå si noe om hvem som skal ut og hvem som skal inn?

- Ja, vi vet ganske mye men vi kommer ikke til å avsløre noe ennå, sier Pedersen.

Feirer seg selv

- Men det har vært en strålende sesong for Bodø/Glimt, hvordan skal dere markere det nå når sesongen er over?

- 13. november har vi en felles avslutning med sponsorer, ansatte og spillere på SAS-hotellet, hvor vi serverer lutefisk og det blir taler og mye skryting. Men allerede 4. januar setter vi oss på flyet med kurs for Thailand.

- Og da starter alvoret på nytt?

- Da starter alvoret på nytt og det kan jo bli slik at serien starter allerede 15. mars til neste år, avslutter Pedersen.