Hopp til innhold

Helårs skøytebane

Den minner mest om ei skjærfjøl, forklarer Even Holmen, og viser hvor den nye skøytebanen skal ligge.

Skøytetbane

NYE TIDER: Snart kan Trine Emilie (9) bytte ut rulleskøytene med stålskøyter, noe også pappa og lederen i idrettslaget, Even Holmen, ser frem til.

Foto: Billy Jacobsen

På en asfaltert basketballbane kloss inntil klubbhuset i Sørvågen i Lofoten skal den nye plastbanen legges. Og på den skal det være mulig å gå med vanlig stålskøyter.

Som ei skjærfjøl

Holmen forteller at dekket på den nye banen minner om ei skjærfjøl, og at denne poleres med noe som drives av en maskin innomhus.

-De som så finalen i Melodi Grand Prix så kanskje han russeren på skøyter. Det er en sånn bane som han gikk på vi skal få, sier Even Holmen, lederen i Sørvågen og Omegn Idrettsforening.

Hockeyforbundet

Det skal plasseres ut lignende baner over hele landet, og bak det hele står hockeyforbundet, i et spleiselag med en bank, og i dette tilfellet også med Moskenes kommune, som har tatt initiativ til å bli med i prosjektet, og som har kommet med tilbudet til laget i Sørvågen.

I Moskenes har det vært en tradisjon at idrettslaget på Reine har tatt seg av sommeridrettene, særlig fotball, og der det i år ble åpnet kunstgressbane. Mens idrettslaget i naboværret Sørvågen for sin del har tatt seg av vintersporten, hittil for det meste skirenn.

Lysløype er det blitt for lengst, med start og innkomst ved klubbhuset, et steinkast fra sentrum.

Har stålskøyter allerede

Trine Emilie Holmen forteller at hun og vennene gleder seg storveis til at banen kommer, men ungene i Sørvågen har gått på stålskøyter før også.

-De brukte å denne banen når det var kaldvær, og da ble det is, sier Trine Emilie, som for sin del har hvite kunstløpskøyter, klare til bruk sannsynligvis allerede i år.