Hektisk politisk vinter i vente

I en måned framover mot det første fylkestinget i år, kommer kampene om posisjonene i fylkesparti og på stortingsvalglister til å prege det politiske bildet i fylket.

Torgeir Trældal

GODTAR IKKE 4.PLASS: Torgeir Trældal fra Narvik FrP.

Foto: FrP

Oppløpet til nominasjonsmøtet i FrP forteller at det blir høy politisk temperatur når kandidatene skal velges.

Brennhett i FrP

De to første plassene på lista er besatt av stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen og Jan-Arild Ellingsen, men disse to utfordres ikke av noen.
Etter de gode meningsmålingene til FrP det siste året, ligger det an til at FrP i Nordland får tre eller fire representanter, og det er om den svært sikre tredjeplassen kampen er hardest.

Partiets nominasjonskomite hadde satt den kjente Narvik-politikeren på 3. Plass, og en fast plass på Stortinget syntes klar.

Tjeldsund mot Narvik

Kort tid etter at lista var publisert, var det klart at Trældal ville få konkurranse. Jorun Heidi Olsen fra Tjeldsund var fra første stund en klar utfordrer med støtte fra kommuneparti både i nord og sør.

- Jeg regner med ”close race”, og jeg tipper vi tar tredjeplassen, sier Olsen.

- Det kommer 100 personer til vært nominasjonsmøtet, og jeg tror jeg får tredjeplassen, sier Trældal, selv om han legger til at alt kan skje på møtet.
Trældal har tidligere sagt at han ikke godtar annet enn tredjeplass.

Trældal godtar ikke hva som helst

–Jeg er klar over at jeg derfor lukker for en plass på tinget dersom en Svendsen eller Ellingsen kommer i regjering, og jeg hadde stått på fjerde plass, sier han, men jeg står på mitt valg.

Men selv om Trældal risikerer å miste den tredjeplassen har var så sikker på, er han glad for at det i FrP er kamp om viktige posisjoner. – Det motsatte ville ikke vært bra, sier han.

Jorunn Heidi Olsen fra Tjeldsund er mindre kjent utenfor partiet enn Torgeir Trældal, men det har ingen ting å si for viljen til å vinne tredjplassen. – Jeg vil ha denne plassen, erklærer hun.

Etter nominasjonsmøtet holdes årsmøtet i Nordland FrP, og etter det vi erfarer vil det også bli en debatt om personer. Valget til fylkesstyret ventes å bli svært spennende.