Natten i Nordland: Personer satt fast både i heis og på fjell

Ni personer satt fast i en heis, en ung jente måtte hentes ned av et fjell i Lofoten og flere fester måtte avsluttes av politiet, her har du natten i Nordland oppsummert.

Politiet Ambulanse Bodø Bankgata

Både politiet og ambulanse hadde mange oppdrag i løpet av natten.

Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK

Det har vært en hektisk natt for politiet i Nordland natt til søndag. Det startet i går kveld med at en beruset person ble pågrepet på Mo i Rana etter å ha oppført seg truende og båret en kniv på offentlig sted, skriver politiet på Twitter.

Senere på kvelden ble samme person hentet av politiet på et utested og satt i arresten grunnet beruselse.

Kom seg ikke ned

En ung jente ble i nattetimene sittende fast på en fjellside på Horgtinden på Unstad. En kvinne klatret etter hvert opp til ungjenta, før begge ble hentet ned av ambulansehelikopter. Både jenta og kvinna som klatret opp kom seg uskadd fra hendelsen.

Laster Twitter-innhold

Litt for høylytte fester

I Bodø måtte politiet trå til for å avslutte en fest i Rønvika like etter midnatt. Festen skal ha vært svært høylytt og foregått utendørs, skriver politiet på Twitter.

Også på Fauske måtte en fest avsluttes av politiet. Det var mye støy og roping fra ungdomsfesten, så politiet måtte avslutte etter klager fra de rundt.

Mye slåssing i fylket

En mann på Tjøtta i Alstahaug slo en annen mann i ansiktet, med brudd i nesen som resultat. Mannen som slo erkjente forholdet til politiet og sa det skjedde på grunn av en misforståelse.

I Bodø slet noen vakter på et av utestedene med en aggressiv gjest som nektet å forlate, når politiet kom til stedet var personen svært kranglete og godt beruset. Måtte derfor i arresten. Personen ble anmeldt for forulemping av en tjenestemann.

I tillegg måtte politiet rykke ut til to ulike voldshendelser på samme tid og sted i Bodø sentrum. En person ble sjekket av ambulanse på stedet, men ingen trengte å dra til legevakt. Politiet skriver på Twitter at de skal ha kontroll på mistenkte.

Laster Twitter-innhold

En mann på Fauske gikk til angrep på en annen på en privatfest. Mannen ble bortvist fra stedet, og politiet startet etterforskning.

Heisen ville ikke åpne seg

Ni gutter ble i Bodø sentrum sittende fast i en heis i et boligkompleks. Heisen måtte til slutt åpnes av brannvesenet, og alle var i god behold da de kom seg ut.

Flere kjørte ulovlig

Det ble gjort dekkontroll på en bil i Bodø i natt, flere av dekkene på bilen viste seg da å være alt for nedslitte med bare 0,1 mm mønsterdybde. Da ble det gitt bruksforbud på kjøretøyet fram til dekkene er byttet.

En beruset person kjørte i natt en ATV i en bergvegg i Gratangen ved Laberg. Sjåføren skal kun ha pådratt seg mindre skader.

En mann ble stoppet mellom Sandnessjøen og Tjøtta etter mistanke fra politiet om ruspåvirket kjøring.

Overstadig beruset

En person ble bortvist fra Byfesten i Mosjøen grunnet beruselse, skriver politiet på Twitter.

En kvinne i midten av 20-årene ble i natt plukket opp av politiet i Bodø, hun hadde blitt kastet ut av et utested grunnet overstadig beruselse. Hun ble derfor kjørt hjem av patruljen.

Og på Sortland måtte både politi og ambulanse rykke ut fordi en beruset dame gråt, ropte og skrek. Kvinnen ble deretter kjørt til sykehus for undersøkelser, politiet bistod grunnet atferden til kvinnen.

Laster Twitter-innhold