NRK Meny
Normal

Hegnar hamstrer aksjer

Før helga gikk storaksjonær og styreformann i Hurtigruten Trygve Hegnar ut og signaliserte at han ville ha flere aksjer. Det har resulterte i storhandel og full kontroll i Hurtigruten.

Trygve Hegnar

Trygve Hegnar har nå full kontroll over Hurtigruten med 33 prosent av aksjene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Trygve Hegnar, har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet, skriver Hegnar Online.

Styreformannen kjøpte torsdag 6,3 millioner og fredag 13.7 millioner aksjer i Hurtigruten. I dag kjøpte han nye 13.7 millioner aksjer. Hegnar har dermed kjøpt de 20,5 millioner aksjene han la inn bud på torsdag. Det gjør at Hegnar nå eier 33 prosent av selskapet.

Bød fire kroner per aksje

Her blir Hurtigruten Nordlys fortøyd ca kl 14.30 i mandag

FLERE UTLENDINGER: Per 1. februar er det en økning på 17-18 prosent av nordmenn som har bestilt turer på Hurtigruten i år.

Foto: Bente Pleym Urholt

8. mars ble det kjent at Hegnar gjennom Gjennom sitt investeringsselskap Periscopus bød 4 kroner for 20,5 millioner aksjer. Nå er han ved veis ende med å sikre seg full kontroll.

God vintersesong

Fjoråret i Hurtigruten endte med et underskudd på 153 millioner kroner. Men det er et faktum at Hurtigruten i vinter har hatt suksess med å fly inn reisende fra Europa for å være med på deler av reisen. Og alle som nor langs kysten har ikke unngått å se a båtene er fulle av turister.

Den største forholdsmessige økningen på nesten 60 prosent kommer fra britiske passasjerer, mens Sverige, Nederland og Spania har den største tilbakegangen. Totalt har bookingene økt med 5 prosent fra samme tid i fjor.

NRK.no skrev sist uke at andre aksjonærer ikke helt skjønner hva Trygve Hegnar vil med selskapet og hva det vil være verdt om noen år.

– Selskapet er avhengig av lån, og det er jo fortsatt et underskuddsforetak, sier en av småaksjonærene til NRK.no.

På generalforsamlingen 12. mai i Narvik kan aksjonærene få noen svar på noen spørsmål.

Men når Hegnar sikrer seg kontrollen over Hurtigruten, viser han at han mener alvor med sin investering, at han vil være langsiktig. Og de langs kysten som er opptatt av Hurtigruten, bør forberede seg på store forandringer, skrev NRK-kommentator Knut Eirik Olsen i en kommentar.