Havnet på taket i elv med baby i baksetet: – Vi fikk sjokk

En bil med tre personer kjørte i ettermiddag ut i en liten elv i Sandnessjøen. – Dette kunne endt mye verre, sier Alexander Moe.

Havnet på taket

Alexander tok dette bildet etter at det var klart at det hadde gått bra med dem alle.

Foto: Alexander Moe

Småbarnsfamilie

Familien var på tur hjem til Herøy da hendelsen skjedde.

Foto: Privat

Det var like før klokken 14 i dag Alexander Moe sammen med familien bestående av Jenny Larsen og fire måneder gamle Leonora var på tur hjem til Herøy etter en søndagstur i Mosjøen.

– Vi skulle rekke en ferge, og hadde biler både foran og bak oss. Veien var veldig sporete og glatt, og plutselig mistet jeg kontroll over bilen, sier Moe til NRK.

Han anslår hastigheten til rundt 50 kilometer i timen. Bilen fikk skrens, og havnet mot autovernet på motsatt side av veien. Deretter over brokanten og ned i den lille elva Sandneselva i Sandnessjøen.

– Vi tippet over, og havnet på taket. Det var et sjokk, og det første vi tenkte på, var selvfølgelig babyen vår i baksetet.

Klatret ut

Utforkjøring i Sandnessjøen

Politiet arbeider på stedet søndag ettermiddag.

Foto: Jann Leirvik

Alexander sjekker at det går bra med samboeren Jenny, før han klatrer bak og får med seg datteren Leonora. Deretter åpner han bakdøra og klatrer ut.

– Jenny kom like bak, og vi sprang opp til veien, hvor mellom 10 og 15 personer hadde samlet seg og var klare til å hjelpe oss.

Han sier hele opplevelsen var veldig ekkel, men er veldig glad for at det gikk bra med familien.

– Det mest dramatiske var selvfølgelig at vi hadde en liten baby med oss. Men hun satt heldigvis godt fast i en skikkelig barnestol, og har det bra.

God oppfølging

Den lille familien befinner seg nå på sykehuset i Sandnessjøen. Selv om de kom uskadet fra det hele, blir de værende på sykehuset til i morgen. Deretter bærer det hjem til Herøy.

– Vi har fått veldig god oppfølging, og de på sykehuset har gjort en veldig god jobb med å ta vare på oss.

– Dette kunne endt verre?

– Absolutt. Det er bare å tenke seg til hvis vi hadde møtt en trailer eller annen bil i motgående kjørefelt, hastigheten hadde vært høyere eller hvis det hadde vært mer vann i elva. Vi føler at vi har vært heldige.

Laster Twitter-innhold

Slik lød første melding fra politiet etter hendelsen.