Normal

- Det ristet i hele båten

Ferga smalt i kaia, før den rygget ut igjen i full fart, forteller passasjer som var med Kjerringøyfergen til Misten på fredag.

"MS" Kjerringøy

M/F 'Kjerringøy' som trafikkerer sambandet Festvåg-Misten.

Foto: Malvin Eriksen / NRK

Det var i fire- halvfemtida på fredag ettermiddag at passasjerene på bilfergen mellom Festvåg og Misten fikk et noe ublidt møte med fergeleiet på Misten.

- Den kjørte litt raskt inn mot fergeleiet, så smalt den inn i kaia så hele fergen ristet, og alle bilene ristet. Så rygget den ut, nesten som i panikk, før den lirket seg tilbake, og la seg veldig rolig til kai, forteller en av passasjerene.

Direktør for fergedriften, Bjørn Laksforsmo i Hurtigruten ASA, bekrefter at kapteinen feilvurderte situasjonen, og at de helst hadde vært den hendelsen foruten.

Ambulanse tilkalt

Passasjerer som kjørte ombord på neste fergeavgang i Festvåg måtte vente i bilene i nesten en time før fergen kunne gå. Årsaken var at fergen måtte vente på ambulanse, etter at en kvinne klaget over smerter etter sammenstøtet.

- To biler ombord støtte bort i hverandre. En av passasjerene rapporterte at hun hadde fått vondt, så vi tilkalte ambulanse slik at helsepersonell kunne vurdere hva som skulle gjøres videre, sier Laksforsmo.

Ingen med promille

Det ble også gjennomført promillekontroll av mannskapet.

- Vi har som standard rutine at dersom det er personskade, eller mistanke om personskade, så ber vi alltid politiet om å gjennomføre promillekontroll av hele mannskapet. Som forventet var det ingen som hadde promille, sier Laksforsmo.

Fergen kom uskadet fra det hele.