NRK Meny
Normal

Har sendt ut OBS-varsel om mye nedbør

Det neste døgnet blir vått i deler av Nordland, melder Meteorologisk institutt.

Nedbørsområde over Nordland

Fra onsdag ettermiddag til torsdag ettermiddag ventes lokalt mye nedbør, opptil 30-50 millimeter i løpet av 24 timer. Det ventes mest nedbør i indre strøk.

Foto: Meteorologisk institutt

Det er særlig indre strøk i Salten som vil merke at himmelen åpner seg.

– Det er et nedbørsområde som kommer inn fra Sverige og inn i Nordland i ettermiddag. Det vil gi lokalt mye nedbør i Salten, først og fremst på indre støk. Det kan komme 30 til 50 millimeter på 24 timer, sier vakthavende meteorolog Hanne Sigrun Byhring.

Regnet vil gi seg på torsdag ettermiddag. Men innen den tid kan mye snø ha smeltet i fjellet.

– Det er forholdsvis varmt og det vil bety at det vil regne langt opp i fjellsidene. Det betyr at det kan bli snømelting knyttet til dette og det kan være fare for snøras og flom flere steder, sier Byhring.

I en oppdatert situasjonsrapport anslår NVE at det er stor sannsynlighet for stor vårflom i flere av elvene på Vestlandet fra Rogaland i sør til Rauma i nord.

Også i indre Troms, på indre strøk i Nordland og i vestlige fjellområder på Øst- og Sørlandet er sannsynligheten for en stor vårflom større enn vanlig.

På Vestlandet ligger det i snitt over tre meter snø i 1.000 meters høyde. Snøsmeltingen er ikke kommet ordentlig i gang, og værforholdene framover vil avgjøre hvordan årets vårflom utvikler seg.

Laster Twitter-innhold