Har nok bevis til å reise tiltale

Politiet i Salten har denne uka avhørt flere gutter i den store overgrepssaken i Bodø. De mener å ha nok bevis til å reise tiltale mot 35-åringen som er siktet for flere grove seksuelle overgrep.

Bodø fengsel

I FENGSEL: Den overgrepssiktede 35-åringen blir sittende i varetekt her i Bodø fengsel ut februar.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Overgrepssaken hvor en 35-åring fra Bodø er siktet for seksuelle overgrep mot flere unge gutter, skal opp for retten mandag 7. juni. I utgangspunktet satt av 14 dager til rettssaken, skriver Avisa Nordland .

Ber guttene få være i fred

Ifølge den siktede mannens forsvarer Nils Aga forstår den overgrepssiktede mannen at han har påført barna han har vært i kontakt med skade. I et intervju i Avisa Nordland i dag sier Aga at mannen ber politiet ikke gjøre skaden større, ved å oppsøke flere gutter i saken.

– Føler lettelse

Politiet har ikke tenkt å etterkomme ønskene til den overgrepssiktede mannen.

– Dette er ei vurdering vi har disktuert, men vi ønsker å identifisere så mange mulige offer som mulig. Vi ønsker å få pratet med flest mulig av guttene vi har navnet på. De guttene vi har snakket med skjønte da saken kom opp at de hadde hatt kontakt med den siktede mannen. I perioden fram til politiet tok kontakt har de slitt med blant annet magesmerter og søvnproblemer. Foreldrene har skjønt at noe var galt, men ikke hva. Først når politiet kommer inn i bildet, klarer de å legge sammen to og to, sier kriminalsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt til NRK.

Hull i verkebyllen

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt

Kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Politiet opplever at guttene føler det som en lettelse å bli kontaktet.

– Så langt er det vår erfaring. Vi tar hull på verkebyllen de har slitt med, sier Hammer.

Fengslet ut februar

Mannen ble pågrepet 9. november i fjor, og er varetektsfengslet ut februar. Politiet kjenner ennå ikke det fulle omfanget av saken.

– Vi begynner å se konturene av omfanget, men velger å ikke gå ut med hvor mange mulige ofre det er snakk om før vi er helt sikre, sier Hammer.

Politiet mener de har nok dokumentasjon om straffbare forhold til å reise en tiltale mot mannen.

– Vi driver fortsatt med å identifisere de beslaglagte bildene og filmene. Noen av guttene har vi greid å identifisere, andre sliter vi med. Det er fortsatt noen gutter vi ikke har navnet på, sier kriminalsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt til NRK.

Etterforskningen skal etter planen avsluttes i mars.