Har funnet 22-åring omkommet

Letemannskaper har funnet 22-åringen som ble tatt av av snøskred ved Rundfjell på Bjørnfjell, øst for Narvik.

Narvik røde kors søker etter savnet

Store letemannskaper har vært på plass for å lete etter den savnede mannen. Skredområdet ligger rundt en times kjøring med skuter fra Bjørnfjell tollsted.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Det var Ailo Anund Jonsson Eira fra Lavangen kommune som omkom i snøskredet, skriver kommunikasjonsrådgiver Jannike Dyrhaug ved Midtre Hålogaland politidistrikt i ei pressemelding.

22-åringen ble funnet av letemannskaper som startet opp søk ved nitiden fredag morgen.

– De pårørende ivaretas av Lavangen kommunes kriseteam, Lavangen kommune har opprettet en pårørendetelefon for pårørende og berørte, skriver Dyrhaug.

– Grusom beskjed å få

– Det er grusomt å få en slik beksjed, for vi er ikke flere folk i bygda enn det vi trenger å være, og dette rammer mange, så det er forferdelig trist å få en slik beskjed. Det gjør det ekstra tungt at det er en ung mann som er rammet, sier ordfører Erling Bratsberg i Lavangen kommune.

Da de fikk høre om at en person fra bygda var tatt av skred, varslet de kriseteamet som har fulgt opp familien til den omkomne.

– Vi har hatt folk fra kriseteamet som har vært sammen med familien stort sett hele tiden, helt siden i går kveld, og som fortsatter er der. Vi har også et pårørendesenter på forsamlingshuset på Fossbakken, sier Bratsberg.

Skredulykke Bjørnfjell, rundfjellet

Letemannskapene fant 22-åringen fredag formiddag. Han ble tatt av skred torsdag ettermiddag.

Foto: Niils Mehren / NRK

Var kjent i området

Innsatsleder Terje Røsås sier den omkomne ble funnet i en terrengfelle.

– Det vil si et område som kan være farlig for skred. Et søkk eller lignende mot ei fjellside, forteller Røsås til NRK.

Den omkomne var sammen med en slektning på fjellet da skredet skjedde. Det var slektningen som varslet politiet torsdag kveld.

Begge var reingjetere.

– De opplysningene jeg har nå går på at de er kjent i området og fjellvante folk, sier Røsås, som ikke ønsker å spekulere i hvordan forholdene er i fjellet.

I søket etter mannen har politiet hatt bistand fra Narvik Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder, Ankenes Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvaret.

– Det var en hund fra norske redningshunder som gjorde funnet, bekrefter innsatslederen.

Kjørte skuter da skredet gikk

Ifølge politiet skal den savnede mannen ha kjørt skuter i området ved Rundfjell da skredet gikk ved 14-15 tiden torsdag ettermiddag.

Ved 23-tiden i går kveld stanset letemannskapene søket, fordi det var svært dårlig vær. Redningsleder Tor-Eirik Torkelsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge sa til NRK fredags morgen at de utsatte søket fram til klokken 0900 på grunn av tette snøbyger i området.

Den omkomne ble funnet litt senere, fredag formiddag, og ifølge politiet vil den omkomne bli tatt ut av skredområdet.

Les også: Én person savnet etter snøskred på Bjørnfjell: – Det er vanskelige leteforhold

Skred NArvik

Mannen i 20-årene skal ha blitt tatt av skred etter at han kjørte skuter i området ved 14-15-tiden torsdag ettermiddag.

Foto: Skjermdump