NRK Meny
Normal

Har frigitt navnene på de savnede brødrene

Politiet leter fortsatt for fullt etter den tredje av de tre brødrene som er meldt savnet i Steigen.

Leteaksjon i Steigen. KV Heimdal

Politimannskaper og 20 frivillige er nå i søksområdet i Vinkfjorden der de sammen med Kystvakten og redningsskøyta KV «Skuld» har gjenopptatt søket etter den siste savnede etter at tre eldre brødre ble meldt savnet i Steigen fredag.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

De savnede er Bjarne Heldal (76) fra Stathelle. Asle Heldal (75) fra Porsgrunn og Edmund Heldal (67) fra Høyanger. De tre brødrene er alle opprinnelig fra Heldal i Steigen kommune i Salten i Nordland.

Sent søndag kveld ble to personer funnet omkommet i Vinkfjorden i Steigen. De to omkomne er ikke blitt identifisert, men politiet setter dette i sammenheng med de tre brødrene som ble meldt savnet søndag.

Det var familie som meldte fra til politiet da de ikke fikk kontakt med de tre brødrene som var på hyttetur i Heldal i Steigen.

– I løpet av morgenen har politi og redningsmannskaper blitt transportert inn i søkeområdet. Letemannskaper vil i dag gjøre strandsøk på begge sider av fjorden, sier fungerende stabssjef Bent Are Eilertsen i Salten politidistrikt til NRK.

– Hovedsøksområdet i dag vil være det området der de to andre ble funnet omkommet i går kveld, men på grunn av strømforhold i havet må vi ta høyde for at søksområdet er større, forklarer han.

(artikkelen fortsetter under)

Leteaksjon i Steigen

Orienterte pårørende

Den storstilte leteaksjonen etter de tre brødrene på 67, 75 og 76 ble søndag kveld innstilt da lyset forsvant. Redningsskøyter og et kystvaktskip ble liggende over natten i Vinkfjorden hvor søket etter den tredje person i dag fortsetter.

Politiet orienterte søndag pårørende til de savnede og fraktet de døde til Nordlandssykehuset i Bodø.

Kantret båt

De tre brødrene var sammen på en familiehytte i Heldal, et isolert og veiløst lite sted ved Vinkfjorden. De er bosatt i Sogn og Fjordane og på Østlandet, men har røtter i området hvor hytta ligger.

Politiet opplyser at ingen skal ha hatt kontakt med de tre mennene siden torsdag. Fredag var hyttenaboer innom hytta på vegne av familiene sørpå og fant den tom. Søndag ble en kantret båt funnet på motsatt side av fjorden.

Ressurser som er involvert i søket:

  • Kystvakta med KV Heimdal
  • Redningsskøyta RS Skuld
  • Mannskaper fra Røde Kors samt andre frivillige
  • Politiet med en hundeekvipasje og innsatsleder.