NRK Meny
Normal

Har DNA-bevis fra nordmann: – Han var særskilt hensynsløs

Mannen som er siktet for å ha overfalt en kvinne i Skellefteå i august er nå tiltalt for grov mishandling.

Sankt Olovs kyrka i Skellefteå

Det var i dette området overfallet og voldtektsforsøket skal ha skjedd.

Foto: Isak Boström, Norran

Natt til søndag 2. august i år ble en kvinne overfalt ved Sankt Olovs kirken i sentrale Skellefteå.

Søndag morgen arresterte politiet en nordmann på et hotell i den østsvenske byen hvor han var på ferie. På dette tidspunktet opplyste Svensk politi at mannen var mistenkt for voldtektsforsøk, men mannen fra Fauske benekter å ha forgrepet seg på kvinnen.

Etterlot DNA-bevis

Saltenposten skriver at politiets etterforskning har kommet frem til at den 39 år gamle mannen angrep kvinnen bakfra, og han skal deretter ha tatt kvelertak på henne og dratt henne til et mer skjermet område mot en husvegg.

Den svenske avisa Norran skriver at den tekniske undersøkelsen som fortsatt pågår viser at det var 39-åringen som angrep kvinnen.

– Mannen har skader i ansiktet og det er rimelig å tro at DNA-sporene under kvinnens negler kommer fra forsøkene hun gjorde på å komme seg løs, sier aktor Anders Norberg til Norran.

Det er også videobilder fra når den siktede kommer inn på hotellet etter hendelsen. Aktor viser også til kvinnens skader og tilgjengelige helseattester.

Grov mishandling

En stund var mannen siktet for drapsforsøk, men det er nå endret til grov mishandling. Handlingen er beskrevet som livsfarlig og aktor påpeker i påtalen at mannen har vist «særskilt hensynsløshet eller råhet».

– Han fortsatte å utøve kraftig kvelertak mot fornærmede som hadde ga smerter, pustevansker, blåmerker og blødninger i øyet, avslutter Norberg.