Hopp til innhold

Disse guttene bader nakne hver dag i juli

Forkjølelse og dårlig vær har ikke vært noen hindring. Petter fra bandet «Kråkesølv» og musikerkompisen Gaute har snart badet hver dag i hele juli.

– Det var egentlig et påfunn jeg fikk da jeg hadde vært og badet noen dager på rad. Jeg undret meg om det var mulig å gjennomføre dette hver dag en hel måned, forteller Petter Waldemar Nohr Unstad fra Bodø.

Og det har de snart klart. Sammen med kompisen Gaute Terjesson har de vært ute og badet hver dag siden begynnelsen av juli. Da NRK var med hadde de to også følge av Sigurd Lamark og Christer Kanck.

– Det har vært litt tungt i flekkene, men stort sett har det vært en herlig del av dagen, fortsetter Petter.

Turist i egen by

Bader hver dag i hele juli

TURIST I EGEN BY: Kompisene Petter og Gaute har de siste ukene utforsket lokalområdet på jakt etter badeplasser.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Petter, som også er kjent som en av frontfigurene i det kritikerroste bandet «Kråkesølv», forteller at gutta etter hvert har blitt litt turister i egen by. Målet med å bade et nytt sted hver eneste dag har ført dem til mange spennende og ofte utilgjengelige steder.

– Enkelte dager hvor det har vært dårlig vær, har vi valgt å bade på plasser som er lett tilgjengelige. Men stort sett har vi forsøkt oppsøke steder litt utenfor allfarvei, forteller Petter.

Kompisen Gaute, som spiller i Bodø-bandet «Lamark», mener badeforholdene i Bodø er mye bedre enn folk gjerne har inntrykk av.

– Vi har besøkt mange spennende steder. Jeg vil absolutt anbefale andre å utforske bademulighetene i området, sier han.

Han trekker fram Skarvatnet som en av de beste stedene de har besøkt hittil.

– Det vatnet finner du på venstre side når du kjører mot Festvåg. Du ser med en gang at dette er et bra sted å bade.

– Stort sett positivt

Men ikke alle erfaringene har vært like gode. Det har blitt noen dyrekjøpte forkjølelser underveis, og Petter husker spesielt en opplevelse han beskriver som ekstra våt og kald.

– Det var da vi kom hjem fra Træna-festivalen. Jeg hadde fått feber, og stedet vi skulle bade var halvveis igjengrodd. Vi gjennomførte, men det var en kald affære, sier han.

Foruten dette, har kompisene stort sett bare positive opplevelser å vise til.

– Etter hvert blir man herdet. Og så får man utviklet teknikken i stuping. Det eneste som kan skape litt nerver når man utforsker nye steder, er at man ikke alltid kjenner terrenget under vannoverflata. Men det har stort sett gått bra.

(artikkelen fortsetter under)

Bader hver dag i hele juli

HERDET: Noen forkjølelser har det blitt, med badenymfene har stort sett bare positive erfaringer å vise til.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Bader naken

Vennegjengen har under hele perioden alltid badet naken, noe de begrunner med praktiske årsaker.

– Vi unngår badebukse, fordi alt i bagen blir vått. I tillegg blir det ekstra kaldt når man kommer opp. Dessuten er det mye deiligere å være ute i vannet naken, og man svømmer fortere, forklarer Gaute.

Har dere noen råd til andre badenymfer?

– Det gjelder å ha en ryddig rigg med støvler, lester og en god jakke. Pass på at ikke noe blir vått mens du bader, og ta på deg varme klær etterpå.

Runder av med «den store badedagen»

På slutten av måneden skal de runde av prosjektet med «den store badedagen». Da skal de bade på så mange steder som mulig i løpet av en dag.

– Målet er 40 ganger. Det kommer til å bli en bra avslutning på bade-juli, sier Petter.