NRK Meny
Normal

– Håper folk liker serien og blir med hele veien

Skuespiller Mads Sjøgård Pettersen fra Straumen i Sørfold er med i NRKs nye storsatsing som starter på TV i dag.

Mads Sjøgård Pettersen i Kampen mot tungtvannet

Mads Sjøgård Pettersen spiller sabotøren Fredrik Kayser fra Fana i Bergen.

Foto: Eirik Evjen

I kveld sendes de to første episodene av «Kampen om tungtvannet», som handler om sprengningen av tungtvannsanlegget på Rjukan i Telemark i 1943. Mads Sjøgård Pettersen fra Sørfold i Nordland spiller sabotøren Fredrik Kayser.

– Det jeg har sett av serien ser veldig bra ut. Nå blir det spennende å se hvordan den blir mottatt av seerne, jeg håper de blir med hele veien til siste episode, sier han til NRK.no.

30-åringen bor i Oslo og er utdannet ved Akademi for scenekunst. Tidligere har han blant annet spilt i filmene «Upperdog» og «Nord», og i TV-serien «Hjem» som også gikk på NRK. I 2009 vant han Amandapris for sin rolle i «Nord».

Fra innspillingen av Kampen mot tungtvannet

Dramaserien er spilt inn i Tsjekkia og Norge.

Foto: Eirik Evjen

Uansett om serien blir en publikumssuksess eller ei, er Sjøgård Pettersen stolt av å være en del av dette prosjektet.

– Å gjenskape en historisk hendelse har vært spennende og veldig lærerikt. Det har også vært viktig for alle både foran og bak kamera å gjøre dette så historisk riktig som mulig, fortsetter han.

– Etter hvert ble det nesten en konkurranse oss skuespillerne i mellom å ha mest kunnskap om både andre verdenskrig og det som skjedde på Rjukan.

Kostbar produksjon

Med et budsjett på 75 millioner kroner er dramaserien blant NRKs mest kostbare serier noensinne. Til sammenligning er den sju millioner kroner dyrere enn «Halvbroren».

Serien starter i Stockholm i 1929, hvor den tyske fysikeren Werner Heisenberg får Nobelprisen i fysikk. Historien følger så sabotasjeaksjonen og skildrer bakgrunnen for hva som skjedde på Rjukan i krigsårene.

(artikkelen fortsetter under)

Den første traileren til «Kampen om tungtvannet». Serien har premiere på NRK1 søndag 4. januar.

Se en smakebit fra «Kampen om tungtvannet». Seriens hovedperson spilles av Espen Klouman Høiner, og flere andre kjente skuespillere er med.

– Ett steg i riktig retning

Selv om Mads Sjøgård Pettersen vises på skjermen allerede i kveld er det i tredje og fjerde del at hans karakter er mest sentral.

– De to episodene handler om opptreningen til aksjonen og selve aksjonen som Fredrik Kayser og hans kompani var med på.

Ferdig med innspillingen av Kampen mot tungtvannet

Dette bildet er tatt rett etter at seriens siste scener er spilt inn. I bakgrunnen står Espen Klouman Høiner og Ole Christoffer Ertvaag.

Foto: Eirik Evjen

– Hva betyr denne serien for din videre karriere?

– Det er vanskelig å si. Min rolle er ikke så sentral i denne serien, men det er i hvert fall et steg i riktig retning, sier Sjøgård Pettersen.

Senere i år vil han være å se i en av hovedrollene i filmen «Villmark 2», som har premiere i oktober.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.