NRK Meny
Normal

Håper knusktørr og humpete bane skal felle Bodø/Glimt

– Vi kommer ikke til å vanne banen, og håper det blir til vår fordel, sier Tverlandet-spiller Thomas Jeremiassen foran kveldens cupduell mot Bodø/Glimt.

Tverlandet - Bodø/Glimt

Leder i Tverlandet IL, Knut Ole Nordlie, midtstopper Thomas Jeremiassen og ballgutt Petter Elias Jakobsen håper på cupbombe mot Bodø/Glimt.

Foto: Tore Gjerløw/NRK - Berit Roald/NTB scanpix

Det er ikke mange mil mellom Aspmyra og Tverlandet, men i fotballsammenheng er avstanden enorm.

Likevel håper 3. divisjonsklubben fra den lille bygda at det skal smelle en cupbombe i cupkampen mot Bodø/Glimt som blir direktesendt her på NRK.no fra klokka 18.00.

– Vi har trent godt og har hatt en god vinter. Vi er bedre forberedt til sesongen enn vi har vært på mange år. Vi gleder oss, sier midtstopper Thomas Jeremiassen (26) til NRK.

– Hvordan har du ladet opp i dag?

– Jeg har ladet opp med å være på jobb, det er sånn man lader opp i 3. divisjon.

– Matta er veldig humpete

Tverlandet har spilt seg videre i cupen etter en 5-0-seier over Grand og en knepen 3-2-seier over Junkeren.

Men det blir noe helt annet når storebror Glimt, som søndag spilte 2–2 mot Rosenborg, kommer på besøk.

– Vår sjanse ligger i å sperre igjen bakover og ikke slippe inn mål tidlig. Vi må også tørre å spille vårt eget spill, og holde i ballen. Hvis vi bare pælmer ballen av gårde, vil vi få det tøft, sier Jeremiassen som også håper at den ikke helt moderne kunstgressbanen vil gi hjemmelaget en fordel.

– Matta er veldig tørr. I tillegg er den veldig humpete. Vi kommer ikke til å vanne banen og håper det blir til vår fordel.

– Flott å få TIL på besøk

Cupkampen på Tverlandet er ikke kveldens eneste i Nordland. I Rana tar Mo imot Sandnessjøen, mens i Narvik tar Mjølner imot Tromsø.

– Det blir veldig flott å få TIL på besøk i Narvik. Det er en stund siden sist, sier hovedtrener Rune Marthinussen i Mjølner.

Mjølner har historisk sett vært storebror, men fra 80-tallet har TIL stukket ifra på stort sett alle områder. Nå spiller tromsøværingene i 1. divisjon, mens Mjølner i fjor rykket ned fra 2. divisjon.

– Vi har den samme utfordringen som andre småsteder; når spillerne blir 19–20 år flytter de ut for å studere, og da mister vi mange talenter, sier Marthinussen.

Men Mjølner er likevel godt forberedt. Martinussen har selv bakgrunn som trener for de yngre avdelingene i TIL.

– Vi vet en del om hvordan Tromsø spiller, og det skal bli spennende å se om vi klarer å henge med.