Handlingslammet Bodø/Glimt

Bodø/Glimt virker handlingslammet mot bortespøkelset, som rir klubben sesong etter sesong. I Sandnes ble det 0-3.

Kåre Ingebrigtsen

HVA GJØR DU NÅ? Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen, fra vondt til verre på bortebane. 0-6 står det borte, etter møtene med Hødd og Sandnes.

- Det er klart vi kan vinne på bortebane, sier hovedtrener Kåre Ingebrigtsen til NRK.NO etter kampen.

- Men vi må tenke på hvordan vi framstår på bortebane. Det er litt juniorpreg over oss. Vi taper for mange dueller. Vi vet at det er fysisk og tøft i Adeccoligaen, men det har vi ikke gjort noe med, verken mot Hødd, eller i denne kampen, særlig i første halvtimen.

Men Ingebrigtsen mener likevel at glimtspillerne har muligheter for å lykkes. - I dag var kampen mye jevnere enn det resultatene tilsier.

Men vi kan ikke slippe til så store målsjanser, det må vi rette på, sier Kåre Ingebrigtsen, som håper Bodø/Glimt vil gjøre en bedre figur andre påskedag på hjemmebane.

Slik var kampen

Første scoring rant inn bak Bodø/Glimt-keeper Ivar Andreas Forn etter 19 minutter.

12 minutter senere sto det 3-0 til hjemmelaget Sandnes.

Kort tid etter blir Forn sendt av banen, for felling utenfor straffefeltet.

Katastrofene på bortebane

Bodø/Glimt går fra smerte til smerte på bortebane. Laget vant kun en eneste bortekamp i Tippeligaen i 2009 (1-0 over bunnlaget Lyn).

Laget vant kun fire bortekamper i 1. divisjon i løpet av hele fjorårssesongen. Årets første bortekamp endte 0-3 mot Hødd. Og marerittet fortsatte altså i Sandnes palmesøndag.

Handlingslammet

Glimts bortestatistikk er et fastlåst mønster – og derfor uforenlig med en ambisjon å rykke opp. Det er også vanskelig å finne noen trøst i at det ennå tross alt bare er 17. april, fordi laget virker handlingslammet overfor denne virkeligheten.

Bodø/Glimt satte godt press på Sandnes i perioder først i andre omgang, men Sandnes kom på flere farligheter utover omgangen, og var nok nærmere 4-0 enn gjestene var redusering.