NRK Meny
Normal

Han har bygd 1000 leiligheter og planlegger 500 til

– Kjøpesentrene ligger på Stormyra, mens sentrum etter hvert vil bestå av kontorbygg og boliger, mener eiendomskonge Roy B. Nilssen i Bodø.

Roy B. Nilssen, styreleder Corponor og Lars Henrik Lauritsen, salg og markedssjef Panorama Vest

BOLIGKONGE: – Det er når man er ung at man tør å satse. Da har man ikke så mye å tape. Jeg hadde bare studielånet å tape, sier boliggründer Roy B. Nilssen (t.v.) i selskapet Corponor i Bodø. Her sammen med markedssjef Lars Henrik Lauritsen.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

25 prosent av studentene ved Handelshøgskolen i Bodø som tar fordypning i innovasjon og entreprenørskap, starter egne bedrifter.

En av dem som har tatt gründerkurset ved Handelshøgskolen er Roy B. Nilssen i selskapet Corponor – en av Bodøs største eiendomsutviklere.

Øksnesværingen har bygget 1000 leiligheter i Bodø, og planlegger 500 nye. Han mener det er kurset på handelshøgskolen som har fått han til å satse.

– Jeg kom inn både på Handelshøyskolen i Bergen, BI i Oslo og i Bodø. Jeg valgte Bodø fordi de har spesialisert seg innovasjon, iverksetting og entreprenørskap.

Han har aldri angret på valget, og ville gjort det samme igjen.

Startet egen bedrift

– Fra dag en lærte vi hvordan vi skulle starte opp og lede en bedrift. Vi fikk en veldig selvtillit gjennom studiet og lærte mye om gründervirksomhet. Vi ble veldig realitetsorienterte, og visste hva vi gikk til. Jeg ble stimulert til å starte min egen bedrift.

Og det var nettopp det han gjorde da han sto med eksamenspapirene i hånda.

– Sammen med en kompis startet jeg den første bedriften rett fra skolen. Vi hadde ikke annet enn studielån, så vi hadde ikke så mye å tape. Hadde det ikke vært for dette, ville jeg neppe ledet min egen bedrift i dag, men jobbet i Hydro eller Statoil, tror Nilssen.

Siden har det gått slag i slag, og i dag er det bolig og eiendom som gjelder. Ved innseilingen til Bodø ligger Bodø Panorama. Fra den første blokka har boligprosjektet vokst til 1000 leiligheter.

– Når vi er ferdig utbygd med Panorama Vest i september i 2015, har vi bygd 273 leiligheter, til en prislapp på en milliard kroner, sier Roy B. Nilssen.

– Beste tomta i byen

Leiligheter Bodø Panorama

Bodø Panorama utvides med flere bygg, og nå er toppetasjen solgt for 25 millioner kroner.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Og årsaken til at selskapet turte å satse er beliggenheten mot havet.

– Den er den beste i byen. Utfordringen var å finne ut hvordan vi skulle bygge ut området.

De nye prosjektene ligger i Bodøsjøen og på Bremnes. Corponor har også et prosjekt gående på det gamle Nordlandsbryggeriet.

Vi ha flere boliger i sentrum

– Det er veldig fokus i Bodø på å få til noe i sentrum. Kjøpesentrene ligger på Stormyra, mens sentrum etter hvert vil bestå av kontorbygg og boliger. Jeg ser nå på mulighetene for å realisere boligprosjekter sentralt i bykjernen.

Eneste skjær i gründersjøen er det voldsomme byråkratiet, ifølge Roy B. Nilsen.

– Du skal igjennom en voldsom papirmølle. Jeg håper den jobben regjeringen er i gang med for å gjøre det enklere, vil lykkes. Egentlig bør det være like enkelt som å bestille en flybillett, mener han.