NRK Meny
Normal

Hamsunsenteret godt besøkt

Det omstridte Hamsunsenteret har hatt gode besøkstall den siste måneden. Likevel kunne det vært flere, mener de.

Hamsunsenteret

4700 besøkende har vært i Hamsunsenteret den siste måneden.

Foto: Ernst Furuhatt

Hamsunsenteret har hatt over 4700 gjester den siste måneden. Dette tror litteraturformidler Ronald Altinius ved Hamsunsenteret, skyldes en god blanding av arkitektur og litteraturinteresse.

Kunne vært enda flere

Men han tror likevel at de kunne kapre flere besøk ved å markedsføre senteret bedre internasjonalt.

–Vi har masse å gå på når det gjelder å markedsføre oss sjøl. Det var en dansk buss som kom innom i dag, og bussjåføren han var godt belest på Hamsun, men han var ikke klar over Hamsunsenteret. Så han ble helt vill da han så både bygget og at det var et senter her, så da fikk vi plutselig en busslast dansker på besøk.

Hamsunsenteret

Det er både arkitekturen og litteraturinteresse som drar folk hit, mener litteraturformidleren ved senteret.

Foto: Ernst Furuhatt

Målet er 20 tusen

Og Altinius sier at de har et mål om å få 20 000 betalende gjester dette året, noe han tror er godt innen rekkevidde. Og han tror det er mye å hente i det utenlandske markedet.

– Ja, når vi ser hvor kjent Steven Holl er i utlandet og hvor mye folk de andre bygningene hans trekker, så har vi en del å gå på i markedsføring her.

Hamsunsenteret i Hamarøy

Hamsunsenteret i Hamarøy er tegnet av arkitekt Steven Holl.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

– Hva er det som gjør at folk kommer på besøk?

– Det er flere ting. Noen leser om senteret, om arkitekten bak og noen ser bare skiltet når de reiser forbi og kommer innom.

– Men dere ligger litt øde til?

– Ja, men det er godt skiltet. Hamsunsenteret dekker et behov for åndelig føde. Vi ser at mange kommer kjørende, så ser de skiltet , rygger og kommer inn. Det er sjeldent med slike signalbygg i Nordland og det er med på å gjøre Nordland enda mer unikt, sier Ronald Altinius.