Hopp til innhold

Halvorsen gir seg - Bjørkan blir ny Glimt-trener

Aasmund Bjørkan blir ny hovedtrener i Bodø/Glimt. Han tar over etter Jan Halvor Halvorsen, som gir seg i klubben.

Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen er ferdig som trener i Bodø/Glimt. Assistent Aasmund Bjørkan tar nå over som hovedtrener.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Jan Halvor Halvorsen har vært trener i Bodø/Glimt i tre år. Etter å ha ført Glimt til opprykk fra 1. divisjon i sin første sesong, ledet han laget til en 13. plass i fjor og en niendeplass i årets sesong.

– Dette var et prosjekt på tre år. Planen var å være i eliteserien før 2016. Vi rykket opp første året, så jeg føler jeg har gjort jobben jeg ble ansatt til, sier Halvorsen til NRK.

Etter 6–1 seieren mot Stabæk i siste serierunde, sa Jan Halvor Halvorsen at han var usikker på framtida. Han ser tilbake på tre gode år som trener for de helgule.

– Etter tre kjempefine år, er det greit å kunne gi seg.

Kan bli førstedivisjonstrener

Glimts hjemmeside skriver klubben at Halvorsen har bedt om å forlate Glimt, noe ledelsen i klubben har akseptert. Han er på det nærmeste klar for å bli ny trener i 1. divisjonsklubben Fredrikstad.

– Er du klar som trener i førstedivisjon?

– Nei, det er jeg ikke. Jeg kommer ikke til å ta noen avgjørelse på hva jeg skal gjøre før om en uke eller to, sier Halvorsen til NRK.

Årets sesong fikk en tung start, men etter en snuoperasjon i andre del av sesongen satte de klubbrekord i øverste divisjon med seks seire på rad, og endte opp på en 9. plass med 40 poeng.

– Jeg vil takke Jan Halvor med den formidable innsatsen han har gjort for klubben. Vi skulle gjerne hatt ham med videre, men respekterer ønsket hans, sier styreleder Mads Torrissen og direktør Bjørn Tore Hansen.

Assistenten tar over

Aasmund Bjørkan

Aasmund Bjørkan blir ny trener for Glimt.

Foto: Niklas Aune Johnsen / NRK

Halvorsens assistent Aasmund Bjørkan har signert en treårskontrakt som hovedtrener. Bjørkan huskes for en lang karriere som kantspiller i klubben, og har vært hovedtrener både i Alta og Ranheim.

– Det er en stor ære å få være med på dette. 2016 blir et spennende år for Bodø, sier Bjørkan.

Flere sentrale spillere forlot Glimt etter årets sesong, og de har begrenset økonomi til å hente erstattere. Da kommer det godt med at klubben nå sparer mye penger på at den nye treneneren. Etter det NRK erfarer vil Bjørkan tjene en halv million kroner mindre enn det Halvorsen har gjort. Det er penger som tilsvarer en årslønn til en spiller på a-laget.

Bjørkan er nå på utenlandsferie. Når han kommer tilbake til Norge starter jobben med å finne nye spillere til neste sesong.

– Vi har et godt fundament, og vil bygge videre på det med nye spillere. Vi har grunn til å være optimister. Vi skal være en fargeklatt i eliteserien og vil dunke på i vårt 100-års jubileum, sier en entusiastisk Bjørkan på telefon fra Gran Canaria.

Beslutningen om Aasmund som ny hovedtrener er tatt av et enstemmig sportslig utvalg og styre, med tilslutning fra representanter for spillerne.