Hopp til innhold

– «Redningsskøyta Elias kaller Halvdan Sivertsen, over»

– Jeg er jo en gammel Elias-fan, helt fra den første filmen, sier Halvdan Sivertsen. Nå skal han spille inn ny sang til den lille båten.

Halvdan og Elias

Halvdan Sivertsen er gammel Eliasfan.

Foto: "Elias og jakten på havets gull"/Ola Helness (NRK)

Den populære tv-serien om redningsskøyta Elias begynner på NRK til neste år. I dag ble den nye sangen til TV-serien spilt inn i Bodø, og det var med selveste Halvdan Sivertsen.

– Nå kommer det nye episoder med Elias, og da vil vi gjerne ha en ny Elias vignett for å vise at dette her er nytt, som er "faren" til Elias.

– Gammel fan

Det er Alf Knutsen fra Herøy i Nordland som regnes som skaperen av Elias. Den lille redningsskøyta har vært både TV-serie og kinofilm, og nå skal nye 52 episoder skapes.

– Vi sendte en forespørsel «Redningsskøyta Elias kaller Halvdan Sivertsen, over», og da svarte han. Han er lyden av alt som er raust og hyggelig, og det er akkurat det Elias er, sier Knutsen videre.

Det er ikke bare teamet bak Elias som liker Halvdan Sivertsen, det er gjensidig.

– Jeg er jo gammel Elias-fan, helt fra første Elias filmen kom. Den klaffet perfekt med mine barnebarn, eldstemann heter jo til og med Elias. Så jeg har et nært forhold til båten, jeg synes det er veldig fine historier, sier Sivertsen.

Nye episoder

Mens den forrige Elias-sangen var en slags rapp-inspirert låt, har Knutsen og Sivertsen valgt en helt annen vri denne gangen.

– Det blir mer som en gammel sjømannsvals, litt annerledes enn den gamle, sier Alf Knutsen.

Halvdan Sivertsen er glad det kommer nye Elias episoder, men vil ikke at den lille båten skal endre seg for mye.

– Elias skal jo utvikle seg og vokse, men han skal fortsatt være slik vi kjenner ham, sier Halvdan Sivertsen.

Den populære tv-serien om redningsskøyta Elias begynner på NRK til neste år. Idag ble den nye sangen til TV-serien spilt inn i Bodø, og det var med selveste Halvdan Sivertsen.

Halvdan Sivertsen spiller inn ny Eliassang