Feirer tiårsjubileum med Halvdan

Først i mai er programmet for årets Trænafestival klart. Men allerede nå avslører festivalsjefen at Halvdan Sivertsen skal stå på scenen.

Video Halvdan Sivertsen med ny plate

Nylig slapp den folkekjære artisten Halvdan Sivertsen (62) sin nye plate «Gjør det så gjerne». I sommer spiller han på Trænafestivalen.

Foto: Ola Helness / NRK

Festivalsjef Anita Overelv sier de egentlig ikke ville slippe noen artister før mai, men at denne ene hemmligheten har sluppet ut.

Festivalsjef Anita Overelv

Festivalsjef Anita Overelv.

Foto: Christian Nilsen

– Jeg kan bekrefte at Halvdan Sivertsen kommer i år. Det klarte vi ikke å holde hemmelig, så herved er det bekreftet, sier festivallederen.

– Halvdan har aldri spilt på Trænafestivalen, men er Nord-Norges «grand old man», så det skulle bare mangle at ikke han kommer på tiårsjubileet.

Nyheten om at Halvdan Sivertsen skal spille ute i havgapet er det eneste Trænaledelsen vil avsløre om årets program. Resten får folk vite 1. mai.

Årets festival går av stabelen 5. til 7. juli.

Utsolgt

Trænafestivalen var solgt ut allerede i februar, nesten et halvt år før festivalen startet, og før en eneste artist var kjent.

Men i det siste har folk blitt utålmodige. På Facebook-sidene til festivalen har folk etterlyst artister helt siden jul:

«Kjem d nåken artista snart? Lure på ka eg har kjøpt billett til»

«Trænafestivalen, 9000 liker dette.. kor e artistsleppet?????»

«Bi det festival i år? Ha alle meldt avbud? Ha Træna gått ne? Ha dåkker gått fri førr fesk? Vafla? Stola? Onga? ØL?? Pliis, tell us»

– Men vi har full kontroll, kan Overelv berolige.

– En litt annen setting

Se video: Dette er Trænafestivalen!

Video Folkeliv på Trænafestivalen

– Deler av artistprogrammet i år vil bestå av artister som har vært her gjennom ti år, våre beste venner, men de vil være i en litt annen setting en det folk er vant til, sier Overelv.

– Hva betyr det?

– Tiårsjubileum betyr gaver. Vi har gitt artistene frihet til å tenke selv, så jeg er spent på hva som kommer selv.

Slapp plate

Nylig slapp den folkekjære artisten Halvdan Sivertsen (62) sin nye plate «Gjør det så gjerne».

Hele Norges visekonge er i vinden som aldri før. Låten hans «Sommerfuggel i vinterland» med artisten Øyvind «Vinni» Sauviker Norges mest spilte. Hittil har opptaket av «Sommerfuggel i vinterland» hatt over 1,5 millioner visninger på You Tube.

Video Halvdan Sivertsen med ny plate

Halvdan Sivertsen med ny plate.