"Snart gryr en dag"

Halsøy songkor sin forestilling "Snart gryr en dag" er basert på Trygve Hoffs tekster og melodier, og endelig fikk koret i Vefsn hyllet kunstneren.

Halsøy sangkor

Fra 1943: Halsøy songkor ble etablert i 1943. Rolf Puntervold er solist på sangene 'Har en drøm' og 'Dele med dæ'.

Foto: Ronny Larsen

- Egentlig skulle vi hatt denne forestillingen i fjor, i Trygve Hoff året, men vi rakk det ikke. Men Trygve Hoff er et eie både regionalt og nasjonalt når det gjelder viseskatter, sier Ewa Rosting Enge, produsent for forestillingen "Snart gryr en dag".

Fredag var de to første forestillingene med publikum i salen, og det gikk veldig bra.

- Vi fikk veldig masse gode tilbakemeldinger, og vi må jo tro på publikum, som er vår viktigste arbeidsgiver, sier Rosting Enge.

Halsøy sangkor

Toril H. Forsmo og Ketil Øyen Vaag er solister i 'Sommersalme'.

Foto: Ronny Larsen

Halsøy songkor har i løpet av det siste året jobbet med et utvalg av tekster fra Trygve Hoff’s skattekiste. I helgens forestillinger får publikum høre 24 mer eller mindre kjente sanger med koret og solister, framført med et stort orkester.

Utfordrende tekster

Trygve Hoff’s tekster har budskap som rører med noen og enhver av oss. Men de krever mye av sin formidler, sier Rosting Enge.

"Alt e stampa"

'Ail e stampa' - en sang som like gjerne kunne vært skrevet for dagens finanskrisetider. Øystein Thræna er solist.

Foto: Ronny Larsen

- Man må tenke framføring når man tenker Trygve Hoff. Tekstene hans er dype, ydmyke, livat og glad, og bare i en vise beskriver han mange sider av livet. Og det må man være bevisst som formidler. Det er krevende, med mange ord og vendinger, - man må være skjerpet.

Mer enn 300 var på forestilligene i Mosjøen på fredag, og i dag er tredje og siste konsert. Det er ikke planlagt flere forestillinger, men sangene er nå en del av korets reportoar.

Ewa Rosting Enge

MØTTE TRYGVE: Ewa Rosting Enge er korist, solist og produsent for forestillingen. Hun møtte Trygve Hoff i 1984 da hun selv jobbet i platebransjen med distribusjon av musikk.

Foto: Ronny Larsen

Ewa Rosting Enge er svært glad for utviklingen i kulturlivet i Vefsn.

- I fjor sommer var vi så heldig at vi fikk tilsatt Ann Elise Albertsen i kommunen. Hun har regi og scenografi på denne forestillingen, og det betyr så mye at både regi og scenografi blir tatt hånd om. Så har vi dyktige musikere utenfra som bidrar, og gode folk som kan alt av lyd og lys her på kulturhuset, sier en fornøyd produsent. Som også har med seg en erfaren dirigent.

Tor Halvard Nilsen

”Snart gryr en dag” er ei forestilling som musikalsk leder og dirigent Tor Halvard Nilsen gjennom årenes løp har satt opp både sør og nord i landet i samarbeid med ulike kor.

Foto: Ronny Larsen

Lørdag arrangeres tredje og siste forestilling med Halsøy songkor.

Trygve Hoff ville fylt 70 år i 2008, og visekunsteren ble markert på ulike vis året gjennom. Blant annet fikk elevene i kulturskolen i Saltdal Trygve Hoff som pensum .

Her kan du høre mer av Trygve Hoff. HØR: Musikk under polarhimmelen med "En enkel huskonsert" .