NRK Meny
Normal

Gutter siktet for voldtekt av jente

To gutter på 16 og 17 år er siktet for voldtekt av ei mindreårig jente som var på ferie i Troms. De erkjenner ikke straffskyld.

Overgrepet skal ha funnet sted sent torsdag kveld i den ene guttens hjem i en kommune i Midtre Hålogaland politidistrikt, skriver Stavanger Aftenblad.

Guttene ble pågrepet natt til fredag. Begge ble løslatt etter å ha avgitt forklaring.

Ifølge politifullmektig Børre Gunnerud i Midtre Hålogaland politidistrikt har politiet sikret bevis i saken som kan avkrefte eller støtte forklaringer som er gitt.

Jenta, som er fra Rogaland, skal ha blitt kjent med guttene mens hun var på ferie med familien sin i kommunen. Ifølge avisa Nordlys er hun 14 år, og var på familieferie i Troms da hendelsen skal ha skjedd.

– Stor belastning

Bistandsadvokat Anne Kroken sier til NRK at dette er en alvorlig sak.

– Saken gjelder en straffbar handling der strafferammen er fengsel i inntil 21 år. Det er derfor viktig at den etterforskes raskt og grundig.

– Hva tenker du om den unge alderen til de involverte?

– Her er alle unge mennesker, og min klient går selv på ungdomsskolen. Når man da vet hva siktelsen gjelder, så sier det seg selv at dette er en stor belastning.

– Vanskelig

– Hvordan har fornærmede det?

– Hun er en ung jente, og fornærmet i en straffesak som gjelder et svært alvorlig forhold. Så dette er vanskelig for henne.

Kroken legger til at fornærmede også har opplevd å bli kontaktet av de siktede etter at de ble løslatt. Dette kontakten skjedde på sosiale medier.

Etter gjentatte purringer har de siktede imidlertid nå fått forbud mot å kontakte jenta, forteller Kroken.