Gutt (14) døde etter påkjørsel

Gutten som ble påkjørt fredag kveld døde av skadene søndag. Politiet ber vitner om tips i saken.

Laster kart, vennligst vent...

Gutten ble påkjørt utenfor Bunnpris på Båsmoen fredag ettermiddag.

Fredag kveld var det en kollisjon mellom en fjorten år gammel syklist og en bilist på Båsmoen i Rana kommune. Gutten døde søndag av skadene han pådro seg i kollisjonen.

Universitetssykehuset i Tromsø har informert politiet om at syklisten som ble påkjørt på Båsmoen i Rana kommune fredag kveld, døde av skadene han pådro seg.

Hendelsen skjedde fredag ettermiddag utenfor matvarebutikken Bunnpris på Båsmoen. Gutten ble sendt til Helgelandssykehuset i Rana, med alvorlig hodeskade.

Helgelandssykehuset opplyste til NRK lørdag at gutten var overført til Universitetssykehuset i Tromsø, som bekreftet til NRK at gutten hadde svært alvorlig skader.

Søndag morgen bekrefter politiet at sykehuset har informert dem om at gutten nå er død som følge av skadene han pådro seg.

Ber om tips i saken

Politiet har gjort undersøkelser på stedet, og avhørt bilfører og vitner i saken.

– Vi vil fortsette etterforskningen i dagene fremover, og ønsker at vitner som har sett hendelsen tar kontakt med politiet, sier jourhavende jurist ved politiet på Helgeland, Linda Rømma.

Foreløpig har politiet snakket med fire personer, inkludert sjåføren av bilen. Politiet forteller at flere vitneforklaringer er nødvendig for å få hele bildet av hendelsen.

– Vi ønsker ikke å gå ut med hva vi har funnet i etterforskningen til nå, av hensyn til at vitneforklaringene ikke skal bli påvirket, forteller Rømma.

Kobler inn kriseteam

Ordfører i Rana, Geir Waage, opplyser at et kommunalt kriseteam er koblet inn for å ivareta de som har behov for det etter hendelsen.

– Dette er en veldig trist hendelse og tragisk ulykke, så mine tanker går først og fremst til de pårørende.

Mandag er det første skoledag for mange skoler, også skolene i Rana kommune. Kriseteamet jobber derfor tett opp mot rektorene i området.

– Det jobbes for å ivareta de pårørende, i tillegg til at kriseteamet nå er koblet opp mot skoleverket med tanke på at det er første skolestart i morgen, sier Waage.