Griseglatte veier lammet hele busstrafikken i Bodø

– Det er rett og slett ikke forsvarlig å kjøre buss nå, sier driftsdirektør Roger Stensen i Nordlandsbuss.

Buss glatt Bodø

SÅPEGLATT: Denne bussen stanset umiddelbart i Storgata i Bodø da det kom beskjed fra øverste hold om at samtlige bussruter skulle innstilles.

Foto: Adam Enochsson / NRK

Nordlandsbuss har innstilt samtlige busser i Bodø by på grunn av de speilglatte veiene, melder selskapet på sin nettside.

– Kjøreforholdene er så vanskelige nå, at det ikke er forsvarlig å kjøre bussen. Derfor har vi stanset all busstrafikk inntil videre, sier driftsdirektør Roger Stensen i Nordlandsbuss.

Normalt er det rundt 30 bybusser som enhver tid er på veiene i Bodø. Samtlige av dem har nå parkert med passasjerene inne i bussene.

Underkjølt regn

Væromslaget i Nordland slo til usedvanlig raskt i morgentimene fredag. Dagen startet med minusgrader, og morgentrafikken forløp helt som normalt. Så plutselig slo det om til mildvær med kraftige regnbyger. Regnet frøs til is momentant da det traff bakken.

Utover dagen skal temperaturene stige 3–4 grader, og da forventer Nordlandsbussjefen at isen på veiene smelter bort.

Snart i gang

– Da regner vi med at det blir forsvarlig å kjøre igjen. Samtidig jobber kommunen og underentreprenørene med å strø de glatte veiene.

Morgentrafikken gikk som normalt og Stensen har stort håp om at bussene skal være i gang til skolene slutter og folk skal hjem fra jobb.

Advarer mot Kystriksveien

Vegtrafikksentralen i Nord-Norge oppfordrer folk til å kjøre svært pent i dag, på grunn av væromslaget.

På strekningen Saltstraumen og sørover på fylkesvei 17 er det så ille at vegvesenet advarer bilister mot å kjøre der. Strøbiler er ute, men sand og salt regner bort.

En bil har havnet på taket i ei grøft på fylkesvei 17 ved Høgåsen på Tverlandet utenfor Bodø.

Det var en kvinne i bilen som politiet melder er lettere skadd, men ved bevissthet. Et kjørefelt er per nå sperret.