Glimtspillerne nektes fribilletter

De ga fra seg bonus til 2-3 millioner kroner. Nå takker ledelsen i Glimt sine spillere med å frata dem fribilletter til deres egne kamper.

Stig Johansen og Kåre Ingebrigtsen

FØLER OSS IKKE VERDSATT: - Det føltes ikke helt rett å få beskjed om at vi ikke lenger kan invitere med oss familie for å se våre egne kamper, sier spillerveteran og tillitsvalgt for spillergruppa Stig Johansen.

Foto: Ola Helness / NRK

Utakk er verdens lønn, heter det. Og slik opplevde nok spillergruppa i Bodø/Glimt det da de plutselig mistet et gode de har hatt i alle år: Gratisbilletter til familiemedlemmer til hjemmekampene på Aspmyra.

- Føler oss ikke verdsatt

Spillerveteran og tillitsvalgt for spillergruppa, Stig Johansen, sier til NRK at det var litt dårlig timing da de mistet dette privilegiet.

- Vi spillere brukte 2-3 minutter på å bestemme oss for å gi fra oss en eventuell bonus for å redde klubben vår. Når vi da to uker senere får beskjed om at vi ikke lenger kan invitere med oss familie som er på besøk, for å se våre egne kamper, så føles det ikke helt rett.

Småpenger å spare

En glimtspiller må nå kjøpe sesongkort til kone og samboer, samt barn, for 50 kroner per stykk. I tillegg må familie, som kanskje kommer langveisfra besøk, nå betale for å være med på kamp, i motsetning til før.

Spillerne oppdaget det selv da de skulle ta ut fribilletter til sesongstarten.

- Da fikk vi bare beskjed om at vi måtte betale for billettene fra nå av, sier Johansen.

- Alle monner drar

Direktør i Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen, avviser at de ikke verdsetter sine spillere.

- Klubben har gitt ut for mye fribilletter i fjor, og spillerne må også være med å dra lasset for å redde klubben. Men nærmeste familie går jo fortsatt gratis, og de andre får 50 prosent rabatt, understreker Hansen overfor NRK

Men han innrømmer at kuttingen av goder kanskje kom på et litt uheldig tidspunkt.

- Likevel, det er viktig symbolsk, at samfunnet rundt oss ser at vi kutter overalt der vi kan, og at vi ikke sparer oss selv.

Glad i klubben

Stig Johansen, Bodø/Glimt

- Det er klart, det er jo koselig når moren min kommer, at jeg kan invitere henne med på kamp, som et frynsegode, sier Stig Johansen.

Foto: Ola Helness / NRK

Spillerne i Bodø/Glimt har ofret mye for sin klubb. Noen har gitt fra seg lønna si, og alle har sagt fra seg bonus, for å hjelpe på økonomien. Nå godtar de også å gi slipp på et priviegium de har hatt i alle år.

- Det er klart, det er jo koselig når moren min kommer, at jeg kan invitere henne med på kamp, som et frynsegode, sier Stig Johansen.

- Men vi skal nok ordne det sånn at når noen spillere får besøk langveis fra av storfamilien, at det ikke skal bli for dyrt å ta dem med på kamp. Det bør vi få til, avslutter Johansen.

Hva mener du? Diskuter her!