NRK Meny
Normal

– Naturlig at vi satser på opprykk

Jan Halvor Halvorsen har målet klart. Denne sesongen skal Bodø/Glimt rykke opp.

Her leder Halvorsen sin første Glimt-trening

Her leder Jan Halvor Halvorsen sin første Glimt-trening.

Det var full gass for Bodø/Glimt-spillerne i dag på årets første trening. For alle ville vise den nye treneren at de fortjener plass på laget som skal kjempe om opprykk til eliteserien.

– Dette er veldig spennende og jeg har gledet meg lenge. Spillerne gjorde et bra førsteinntrykk, sier Halvorsen til NRK.no.

– Er dette laget godt nok til å rykke opp?

– Det er naturlig at vi satser på opprykk. Selv om det ikke bare er å trykke på en knapp for å rykke opp, så må lista ligge der, sier han.

– Vil satse ungt

Halvorsen kommer fra trenerjobb i New York for å jobbe i Bodø. Og han har store krav til spillerne og det de skal prestere på trening.

– Jeg skal bruke januar for å finsikte stallen. Jeg skal finne ut hvem vi skal ha med videre og hvilke nye spillere vi eventuelt må få inn, sier Halvorsen.

Han mener lagoppsettet til klubben passer planene hans godt. Han sier selv at han ønsker å bidra til at flere lokale unggutter tar steget opp.

– Jeg liker å jobbe med unge spillere og det er mange av dem i klubben. Jeg har alltid satset på unge spillere og det skal jeg fortsette med, sier Glimt-treneren.

– Min første målsetting er å utvikle laget og å gjøre hver enkelt spiller bedre, fortsetter han.

Har trent Thierry Henry

Jan Halvor Halvorsen kommer fra stillingen som assistenttrener i New York Red Bulls. Der trener han spillere som Thierry Henry og tidligere Glimt-spiller Roy Miller.

Som spiller har han spilt for blant annet Brann, Hertha Berlin, Århus og Rosenborg. I tillegg fikk han fem landskamper.

Han har signert en treårig avtale med Bodø/Glimt, og Halvorsen blir dermed i klubben ut 2015.