Glimt videre i cupen: – Viktig for oss å avgjøre tidlig

To mål tidlig i første omgang sikret seieren for Bodø/Glimt. – Litt spenning ble det i slutten, sier Mo-trener.

Målene fra kampen i 2. runde i cupen.

Mo slet med å komme til sjanser mot Bodø/Glimt. Se alle målene i kampen her.

Mo-trener Thor Andre Olsen

Mo-trener Thor André Olsen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB SCANPIX

Bodø/Glimt tok raskt føringen i cupkampen mot 2. divisjonslaget Mo IL. Moustapha Ndiaye stanget inn to mål på et drøyt kvarter.

– Hadde vi hatt litt større kraft, kunne vi fortsatt presset, men vi klarte ikke det. Vi henger greit med, men slipper inn for mange mål, sier Mo-trener Thor André Olsen, etter å ha blitt slått ut av andre runde i cupen.

Reduserte i andre omgang

Da det var gått 75 minutter kom Mo mer med i spillet og hadde flere skudd på mål. I det 78. minutt reduserte Niklas Bakksjø for hjemmelaget til stående applaus og full jubel fra de rundt 1000 tilskuerne på tribunen.

Men to minutter før slutt økte Morten Konradsen ledelsen til 1–3, som ble sluttresultatet.

Det er 24 år siden Mo IL skrev historie da den lille klubben sparket seg hele veien til semifinalen i NM. Det endte med tap etter to kamper mot Vålerenga, men huskes likevel med stolthet i jernverksbyen.

Tilskuere på kampen mellom Mo IL og Bodø/Glimt

Rundt 1000 tilskuere hadde tatt turen til Sagbakken stadion.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Men det skjedde ikke i år.

– Det var forventet. Litt spenning ble det, men det ble vanskelig etter to baklengsmål tidlig i kampen, sier Olsen.

Fornøyd Glimt-trener

Bodø/Glimt har tapt tre kamper på rad i eliteserien og har på ingen måte imponert så langt etter opprykket i fjor. Seieren i dag gjorde godt.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi hadde en profesjonell innstilling i dag. Mange eliteserielag sliter i de første rundene i cupen, så det var viktig for oss å avgjøre kampen tidlig, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

I fjor kom Bodø/Glimt til kvartfinalen i cupen.

– Serien er viktigst, men vi ønsker også å komme langt i cupen. Mange fikk god kamptrening i dag. Motstanderen jobbet hardt og sto på.

– David mot Goliat

– Dette er David mot Goliat. I 99 av 100 tilfeller vinner Bodø/Glimt, sa Mo-trener Olsen til NRK før kveldens 2. runde-oppgjør.

Den tidligere toppkeeperen med bakgrunn fra Molde, Brann, Lillestrøm og Djurgården, vendte tilbake til hjembyen etter endt karriere for å trene moderklubben som har etablert seg i 2. divisjon.

Til tross for at de røk ut av cupen i dag, har det å få Bodø/Glimt på besøk likevel bidratt til en aldri så liten fotballfest i en by som ikke er bortskjemt med toppfotball.

– Jeg tror spillerne satt pris på denne opplevelsen og håper de tar den med seg videre i karrieren, sier Mo-trener Olsen.

Mo IL stadion
Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK