Glimt vant viktig kamp mot Bryne

Karl Morten Eek satte inn vinnermålet i det 94. minutt og Glimt kan fortsatt være med i kampen om opprykk. – Det var stort å avgjøre så sent, sier han.

Video Bryne-Bodø/Glimt

Bodø/Glimt - HamKam

Forsvarsspiller Karl Morten Eek i aksjon mot HamKam.

Bodø/Glimt måtte seire mot Bryne på bortebane for å henge med i opprykkskampen.

– Det var en tøff kamp, men veldig gøy å vinne. Det vil vise seg hvor viktig denne seieren blir etter hvert, vi må bare prøve å vinne de tre siste kampene, sier Eek.

Med bare tre runder igjen, ligger Glimt på femte plass med 46 poeng, like mange som både Ranheim og Sandefjord på plassene over.

Siden HamKam spilte uavgjort mot Mjøndalen i kveld, skiller det bare to poeng til opprykksplass for Bodø/Glimt.

Det skal være mulig å slå de siste lagene, så får vi se om det blir opprykk, sier Eek, som må stå over neste kamp på grunn av suspensjon.

Tabell Glimt

Slik ser tabellen ut når tre runder gjenstår.

Vanskelig kamp

Bodø/Glimt-trener Cato Hansen

Trener Cato Hansen legger ikke skjul på at det var viktig å vinne 1-2.

– Vi har kommet oss tilbake på vinnersporet etter to halvdårlige kamper. Det var en vanskelig bortekamp på gress. Vi er ennå med i toppen og det er kjekt.

Han mener at det for Glimt ikke har vært en klar målsetting å rykke opp denne sesongen.

– For laget og spillerne sin del, når det gjelder modning og erfaring, er det slett ikke krise om de må spille en sesong til i førstedivisjon. Det er et ungt lag, sier treneren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mål av Berntsen og Eek

Med vanskelig spilleforhold med mye nedbør og vind, var det en lite velspilt kamp på Bryne stadion.

Men etter 20 minutter spill serverer Daniel Berntsen en klassescoring. Han mottar ballen i mellomrommet, vender opp, og plasserer ballen i lengste kryss bak en sjanseløs keeper.

Fem minutter ut i andre omgang reduserte Bryne. Midtsian slår et presist frispark inn i feltet og Londak må gi retur på en heading. Kim Robert Nyborg er våkent frempå returen og setter ballen sikkert i mål fra kloss hold.

Etter fem gule kort (to til Glimt og tre til Bryne) og fire minutter på overtid sklir Karl Morten Eek inn vinnermålet. Johansen slår et presist innlegg og på bakerste stolpe dukker Eek opp.

De neste kampene for Bodø/Glimt er hjemme mot Strømmen, borte mot Kongsvinger og hjemme mot Sandnes Ulf.

Forrige oppgjør mot Bryne i mai endte med festfotball på Aspmyra, der Glimt gikk av med seieren 3–0.