NRK Meny
Normal

– De andre lagene frykter oss på Aspmyra

For tredje gang på rad vant Bodø/Glimt på hjemmebane etter at Mjøndalen ble slått på Aspmyra. Kampens eneste målscorer Jim Johansen mener Bodø/Glimt nå har fått et mentalt overtak på motstanderne.

Video Bodø/Glimt-Mjøndalen

Sammendrag av kampen mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen.

Kampfakta: Bodø/Glimt - Mjøndalen 1-0

Jim Johansen før straffen - Bodø/Glimt - HamKam

Jim Johansen ble den store helten da Bodø/Glimt slo Mjøndalen på Aspmyra.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Det ser ut til at Bodø/Glimt har funnet frem til en fryktinngytende form på hjemmebane. På rekke og rad har Bryne, Kongsvinger og Mjøndalen blitt rundspilt og slått.

– Trygge hjemme

Dermed renner poengene inn på «Fort-Aspmyra» og dagens målscorer Jim Johansen vet hvorfor.

– De andre lagene frykter oss. Vi er trygge her hjemme og vi får ballen til å gå fort. Da blir det sånn at vi er mye bedre enn motstanderen, sier han til NRK.

En meget fornøyd Glimt-trener Cato Hansen gir også en forklaring på den glimrende hjemmeformen.

– Vi har lyst til å vise oss frem for publikum og kose oss med det vi gjør. Vi har mange fine kombinasjoner og ballen går raskt langs bakken. Det er sånn Glimt skal spille fotball, konkluderer han.

Avgjorde med hælspark

Men seieren mot Mjøndalen satt langt inne, selv om Bodø/Glimt var det klart beste laget.

Gultrøyene stanget og stanget, og fikk ikke mål bak en umulig Anders Rotevatn i Mjøndalens mål.

Men fem minutter etter pause løsnet det endelig. En frekk Jim Johansen fikk ballen i feltet og satt den i mål med hælen - effektivt og vakkert. Det ble kampens eneste mål og dermed tok Bodø/Glimt sin tredje hjemmeseier på rad.

– Hamoud kom rundt på kanten og jeg møter ballen på første stolpe. Det eneste jeg kan gjøre da er å flikke ballen inn i lengste. Det var et fint mål og det er selvfølgelig artig å score på Aspmyra, sier matchvinneren til NRK.

Og at seieren var fortjent er det lite tvil om. NRK talte 11-2 i målsjanser i Glimts favør.

Se høydepunktene fra kampen i videoen øverst!

(artikkelen fortsetter under)

Bodø/Glimt mot Mjøndalen

Selv om Mjøndalen prøvde det de kunne, var det aldri tvil om at det var Bodø/Glimt som styrte kampen på Aspmyra.

Foto: Sara Bjelvin / NRK

Tettet igjen

Til tider strålende angresspill og hjemmeseier gledet naturligvis Cato Hansen. Men det var kanskje forsvarsspillet han var mest fornøyd med. På de tre foregående kampene hadde Glimt sluppet inn åtte mål - mot Mjøndalen ble det ingen.

– Jeg er kjempefornøyd med forsvarsspillet. Vi gjør mange ting rett og det fungerte bedre i dag. Et stort pluss til de bak der i dag, sier

Nærmer seg toppen

Med tre nye poeng fortsetter Bodø/Glimt å klatre på tabellen. Nå er gultrøyene nummer åtte, med 19 poeng. Det er ikke mer enn seks poeng opp til HamKam på tabelltoppen - men Glimts trener vil ikke høre snakk om opprykk helt ennå.

– Det er sånn at det er ti lag som kan rykke opp. Vi har ikke fokus på det i det hele tatt, det er som er viktig nå er at ungutta får den roen de trenger, sier Hansen.

Jim Johansen vil imidlertid ikke utelukke at Glimt kan rykke opp.

– Hvis vi fortsetter sånn som nå, kan alt skje. Det er vanskelig å se noe ut av tabellen, men hvis vi fortsetter å plukke jevnt med poeng, har vi gode sjanser, mener han.