Glimt tok hjem poeng fra Ullevaal

Vålerenga og Bodø/Glimt spilte 1-1 i eliteserieoppgjøret på Ullevaal.

Bodø/Glimt

Bodø kontret inn et ledermål, og leder 1-0 over Vålerenga.

Foto: Scanpix

Vålerenga og Bodø/Glimt måtte nøye seg med ett poeng hver på Ullevaal stadion i eliteserien fredag. Det stanset seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng siden 15. juli. Glimt tok ledelsen ved Fitim Azemi to minutter før sidebytte. Det var 24-åringens sjuende scoring for sesongen. Ved pause var stillingen 1-0 til Bodø/Glimt. Etter 65 minutters spill scoret Simen Juklerød for VIF.

Vålerenga styrte spillet på Ullevaal i første omgang, men slet med å skape de store sjansene. Bodø/Glimt viste på sin side at de er dødelig effektive når de først får muligheten.

– Vi skaper like mange sjanser som dem, og gjør jobben vår i 90 minutter. Målet deres er det ikke så mye å gjøre med, mener Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Bodø/Glimt står uten seier på de fem siste kampene og har begynt å blande seg inn i bunnstriden.

Vålerengas Kjetil Wæhler og Simon Andreas Larsen fikk gult kort. For Bodø/Glimt fikk Thomas Jacobsen, Sascha Mockenhaupt og Sergey Pogorily gult kort.

Kampen ble ledet av Tommy Skjerven. 7447 tilskuere fulgte kampen.

I neste runde skal Vålerenga møte Odd, og Bodø/Glimt møter Start.

Les alt om kampen her:

Laster innhold, vennligst vent..

Bodø/Glimt hadde signert fire nye spillere før kveldens kamp mot Vålerenga. Glimt-trener Aasmund Bjørkan garanterer at noen av dem kommer til å spille – og kanskje alle sammen.

Et Bodø/Glimt i poengnød møter i kveld Vålerenga på Ullevaal. Med seg på flyet fra Nord-Norge har bodøværingene fire nye spillere, som alle ble presentert under en pressekonferanse på Aspmyra på onsdag.

De fire er: Ole Jørgen Halvorsen (Odd), den tyske midtstopperen Sascha Mockenhaupt (Kaiserslautern), den russiske spissen Vadim Manzon (Karlsruhe) og danskegypteren Alexander Jakobsen (Falkenberg).

– Har imponert

Pressekonferanse Bodø/Glimt

Alexander Jakobsen (f.v.), Ole Jørgen Halvorsen, Sascha Mockenhaupt og Vadim Manzon ble alle presentert under en pressekonferanse på Aspmyra onsdag.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

– Dette er fire spillere som har imponert oss de dagene de har vært i Bodø. Vi gleder oss til å se dem i kamp, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til NRK.

– Kommer alle til å spille i kveld?

– Vi kommer helt sikkert til å se noen av dem, og det kan godt hende vi ser alle også. Men hvem det blir vil jeg ikke si noe om før vi presenterer laget.

Trenger poeng

Det som er sikkert, er at Bodø/Glimt trenger poeng på Ullevaal i kveld. 20 poeng på 20 kamper så langt er ikke imponerende, og laget trenger trepoengere for å få avstand til lagene bak.

Vålerenga som lenge lå helt i bunnen, har fått mer sving på sakene, og har klatret forbi Glimt på tabellen.

– Jeg tror det blir en kjempeartig kamp. Vi møter et lag som er i bra flyt, men jeg tror vi har alle muligheter til å stille et lag som vil matche Vålerenga, sier Bjørkan som spilte to sesonger for Oslo-klubben ved årtusenskiftet.

– Jeg hadde to flotte år i Oslo og mener at Vålerenga er en av de artigste klubbene i Norge, skryter Glimt-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..