Glimt tigger - igjen

Bodø/Glimt har igjen sendt brev til sine kreditorer om å få ettergitt gjeld.

Moldes Mattias Moström og Bodø/Glimts Anders Konradsen i duell.

GLIMT SLITER: Bodø/Glimt sliter ikke bare på banen, men også økonomisk. Moldes Mattias Moström og Bodø/Glimts Anders Konradsen i duell.

Foto: Vanderloock, Anders / SCANPIX

- Situasjonen er alvorlig, og det kan bli aktuelt med permitteringer, skriver direktør for Bodø Glimt, Bjørn Tore Hansen, i brevet.

- Vi skisserer verste konsekvens, og det er konkurs for klubben, sier Hansen til NRK.

Konkurs og oppsigelser

Etter det NRK Nordland vet, skisseres det ulike løsninger i brevet. Overfor mindre kreditorer ber klubben om å få ettergitt hele beløpet, mens det foreslås ulike akkordløsninger for større beløp. Dersom klubben ikke blir enige med kreditorene kan konsekvensen for bli konkurs eller oppsigelser:

- Det er det vi prøver å gjøre noe med og dette er et av tiltakene vi prøver, sier direktøren.

Bodø Glimt står i fare for å miste profflisensen dersom ikke regnskapet ved utgangen av august viser en positiv utvikling.


- Vi skal jobbe beinhardt fram til vi skal sende lisensen i slutten av september med utgangspunkt i regnskapet for 31.08 og en prognose ut året.

- Hvis det regnskapet skulle vært klart i dag, hadde dere fått lisens da?

- Det blir hypotetisk å si noe om.

- Håper på forståelse

Tidligere denne uka ble det klart at André Hanssen er klar for Bodø/Glimt, men for å få til det måtte Runar Berg og Trond Fredrik Ludvigsen skaffe penger og investorer.

LES OGSÅ: Spelarane fiksa lønn til Hanssen

LES OGSÅ: - Greit nok med lønnskutt

Hansen skulle gjerne unngått å sende ut tiggerbrev, og innrømmer at han er redd for å slite ut bedrifter som har et godt forhold til Bodø Glimt.


- Det er klart at det er en risiko for det, men jeg håper på forståelse for at vi er i en vanskelig situasjon. Det er nok mange i næringslivet som har hatt sine utfordringer med å komme seg ut av en vanskelig situasjon.

Rosenborg – Bodø/Glimt (16.00)

Rosenborg (1): Alle mann i trening, men tredjekeeper Espen Johnsen trenger fortsatt litt tid. Anthony Annan soner for utvisningen i cupen mot Molde.
Bodø/Glimt (15):
André Hanssen er spilleklar, Mounir Hamoud tilbake etter karantene.
Tilsvarende kamp i fjor:
1-3.
Omvendt kamp:
4-0
Dommer:
Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.