Innbytter avgjorde for Sarpsborg

Sarpsborg jublet for sin første seier i eliteserien på to måneder søndag. En sen scoring av innbytter Martin Wiig ga 2-1 mot Bodø/Glimt.

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt

Sarpsborgs Thorarinn Ingi Valdimarsson (nr to fra venstre) og målscorer Bojan Zajic (t.h.) jubler for 1-0-målet i eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Bodø/Glimt på Sarpsborg stadion søndag kveld.

– Vi var nok i feriemodus i første omgang, men jeg er fornøyd med gjennomføringen av resten av kampen, sier en langt fra skuffet Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

De tre poengene var kjærkomne for Sarpsborg, som ikke hadde vunnet på sine fem siste kamper før møtet med Glimt. Siste seier for østfoldklubben kom mot Sandnes Ulf 4. mai.

Bojan Zajic sendte gjestene i føringen med en perlescoring midtveis i første omgang. Han satte ballen i krysset fra like utenfor 16-meteren.

Så fornøyd var serberen med scoringen sin at han løp bort til tribunen bak mål, satte seg blant fansen og applauderte seg selv. Det var den tidligere Vålerenga-spillerens tredje seriemål for sesongen.

Fulltreffer

Men etter 66 minutters spill var det gjestenes tur til å juble. En fulltreffer av Papa Alioune Ndiaye fra langt hold sørget for 1-1. Like før utligningen hadde Franck Dja Djédjé en stor mulighet til å sette inn 2-0 til hjemmelaget, men avslutningen gikk utenfor.

Bodø/Glimts Vieux Yakhya Sane jubler for utligning til 1-1.

Glimt reiser tomhendt nordover etter tap i 14. runde i eliteserien.

Aaron Samuel er Sarpsborgs toppscorer med fem nettkjenninger denne sesongen. Søndag spilte han sin siste kamp for klubben. Nigerianeren reiser til Kina for å forhandle om sin personlige kontrakt med Guangzhou.

Han ble byttet inn fem minutter etter utligningen for å jakte et seiersmål for hjemmelaget, men klarte ikke å komme på scoringslisten i avskjedskampen sin på Sarpsborg stadion.

Innbytterne avgjorde

I stedet var det veteranen Wiig som ble den store helten for sarpingene. Fire minutter før full tid nikket han inn 2-1 på et innlegg fra en annen innbytter, Kristoffer Tokstad.

Tokstad ble byttet inn bare fem minutter før scoringen, mens Wiig hadde vært på banen i elleve minutter.

– Det er synd at vi ikke i det minste får med oss ett poeng nordover, men vi tar med oss en god andre omgang og så ser vi fremover mot høsten, sier Jan Halvor Halvorsen.

I neste kamp venter Lillestrøm på Åråsen for Sarpsborg. Bodø/Glimt får besøk av Odd hjemme på Aspmyra.