NRK Meny
Normal

Følg direkte: Glimt på desperat poengjakt

Ett fattig poeng er fasiten for Bodø/Glimt seks kamper inn i årets eliteserie. Men bunnlaget avviser at panikken har begynt å bre seg.

Bodø/Glimt mot Strømsgodset

HØR: NRK Sport sender radio direkte fra tre kamper i eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..

Onsdag sikret Glimt seg avansement i cupen uten å overbevise. I dag venter atskillig tøffere motstand når Strømsgodset gjester Aspmyra.

Assistenttrener Aasmund Bjørkan og resten av Glimt-laget er på desperat jakt etter poeng, etter fem tap og en uavgjort så langt denne sesongen.

– Det er poengene vi lever av. Det er de som avgjør om vi overlever eller ikke i eliteserien. Vi er nødt til å begynne å ta poeng.

– Må bli bedre

Aasmund Bjørkan

Assistenttrener Aasmund Bjørkan mener ting må gjøres dersom eliteserieplassen skal berges.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Han nekter for at han er bekymret, men er tydelig på at klubben må ta grep dersom det skal spilles eliteseriefotball på Aspmyra også neste sesong.

– Vi må bli bedre sammen, både offensivt og defensivt. Vi har scoret mål i stort sett alle kampene, men samtidig har vi sluppet inn mål i alle kampene. Litt for mange mål, er Bjørkans analyse.

Han er ikke i tvil om at laget har potensial til å ta mange poeng. Samtidig mener han at marginene ikke har spilt på lag med Bodø/Glimt så langt denne sesongen.

Har tro på seier

Fjorårets møte mellom Glimt og Strømsgodset på Aspmyra endte 0–4. I kveld håper Bjørkan forløsningen kommer mot eliteserievinneren fra 2013.

– Det kan den godt gjøre. Vi møter et godt Godset-lag med mange landslagsspillere, som er rangert høyt i egne og mange andres øyne. Men våre lokale gutter slåss, og det er absolutt ikke en kamp vi har tapt på forhånd.

Kampstart på Aspmyra er klokken 18.

Laster innhold, vennligst vent..