NRK Meny

Glimt holdt opprykksrivalen unna

Bryne var sjanseløse i førsteomgang på Aspmyra mot et Glimt-lag som sprudlet av spillelyst. Men så våknet jærbuene.

Abdurahim Laajab

Glimts toppscorer Abdurahim Laajab satte inn sitt fjortende mål for Glimt i en knepen 5-3-seier mot Bryne.

Foto: Bjarne Brandal / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Glimt så lenge ut til å knuse Bryne på hjemmebane, men etter Dane Richards 4-0-scoring raknet det fullstendig for gultrøyene.

Fem minutter før full tid satte nemlig Håvard Urstad inn Brynes fjerde redusering, men på overtid trygget Vegard Braaten seieren og fastsatte sluttresultatet til 5-3 i målfesten på Aspmyra.

Enveiskjørt førsteomgang

Glimt gikk knallhardt ut i første omgang og presset Bryne hardt, halve omgangen var gått før hjemmepublikummet kunne slippe jubelen løs. Da fikk Thomas Jacobsen drømmetreff og ballen suste opp i krysset bak Bryne-målvakt Anders Kristiansen.

Hjemmefansen rakk nærmest ikke å sette seg ned før ballen igjen lå i Bryne-målet. Toppscorer Ibba Laajab snek inn sitt 14. mål for sesongen og ga ro i Glimt-rekkene.

Men det stanset ikke der. Like før dommer Trygve Kjensli blåste av for halvtid, sydde Papa Alioune Ndiaye og Dane Richards seg gjennom Bryne-forsvaret, før senegaleseren punkterte kampen med Glimts tredje scoring.

Bryne svarte

Etter å ha stått bak to målgivende pasninger fikk Dane Richards æren av å sette det fjerde målet i Bryne-buret etter 50 minutter. Fem minutter senere slo Bryne tilbake ved Oddbjørn Skartun.

Igjen skulle det smelle kjapt på Aspmyra. Kun tre minutter etter den første reduseringen dukket tidligere Glimt-spiller Aram Khalili opp og satte inn jærbuenes andre scoring.

Med sin niende seier på rad i første divisjon har gultrøyene fra Bodø tolv poeng ned til nærmeste utfordrer i opprykkskampen. Men luken kan skrumpe inn når 18. serierunde fortsetter i morgen.

Forrige tap kom så langt tilbake som i fjerde serierunde mot nettopp Bryne. Da gikk gultrøyene av banen med 0–4 i sekken.

Stor tro på seier

Før kampstart var Glimt-kaptein Christian Berg full av selvtillit, men han advarte samtidig om hvordan det gikk i tilsvarende møte i vår.

– Bryne er absolutt et av de beste lagene i divisjonen og vi tapte stort mot dem sist. Hvis vi ikke er skjerpet kommer det til å bli en tøff kamp. Spiller vi opp mot vårt toppnivå tror jeg ikke de har en sjanse, men slipper vi oss ned kan det fort bli vanskelig.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.