Glimt holdt opprykksrivalen unna

Bryne var sjanseløse i førsteomgang på Aspmyra mot et Glimt-lag som sprudlet av spillelyst. Men så våknet jærbuene.

Abdurahim Laajab

Glimts toppscorer Abdurahim Laajab satte inn sitt fjortende mål for Glimt i en knepen 5-3-seier mot Bryne.

Glimt så lenge ut til å knuse Bryne på hjemmebane, men etter Dane Richards 4-0-scoring raknet det fullstendig for gultrøyene.

Fem minutter før full tid satte nemlig Håvard Urstad inn Brynes fjerde redusering, men på overtid trygget Vegard Braaten seieren og fastsatte sluttresultatet til 5-3 i målfesten på Aspmyra.

Enveiskjørt førsteomgang

Glimt gikk knallhardt ut i første omgang og presset Bryne hardt, halve omgangen var gått før hjemmepublikummet kunne slippe jubelen løs. Da fikk Thomas Jacobsen drømmetreff og ballen suste opp i krysset bak Bryne-målvakt Anders Kristiansen.

Hjemmefansen rakk nærmest ikke å sette seg ned før ballen igjen lå i Bryne-målet. Toppscorer Ibba Laajab snek inn sitt 14. mål for sesongen og ga ro i Glimt-rekkene.

Men det stanset ikke der. Like før dommer Trygve Kjensli blåste av for halvtid, sydde Papa Alioune Ndiaye og Dane Richards seg gjennom Bryne-forsvaret, før senegaleseren punkterte kampen med Glimts tredje scoring.

Bryne svarte

Etter å ha stått bak to målgivende pasninger fikk Dane Richards æren av å sette det fjerde målet i Bryne-buret etter 50 minutter. Fem minutter senere slo Bryne tilbake ved Oddbjørn Skartun.

Igjen skulle det smelle kjapt på Aspmyra. Kun tre minutter etter den første reduseringen dukket tidligere Glimt-spiller Aram Khalili opp og satte inn jærbuenes andre scoring.

Med sin niende seier på rad i første divisjon har gultrøyene fra Bodø tolv poeng ned til nærmeste utfordrer i opprykkskampen. Men luken kan skrumpe inn når 18. serierunde fortsetter i morgen.

Forrige tap kom så langt tilbake som i fjerde serierunde mot nettopp Bryne. Da gikk gultrøyene av banen med 0–4 i sekken.

Stor tro på seier

Før kampstart var Glimt-kaptein Christian Berg full av selvtillit, men han advarte samtidig om hvordan det gikk i tilsvarende møte i vår.

– Bryne er absolutt et av de beste lagene i divisjonen og vi tapte stort mot dem sist. Hvis vi ikke er skjerpet kommer det til å bli en tøff kamp. Spiller vi opp mot vårt toppnivå tror jeg ikke de har en sjanse, men slipper vi oss ned kan det fort bli vanskelig.