NRK Meny
Normal

Glimt havnet midt i granatevakuering

– En amerikaner med granat i bagasjen førte til evakuering av Bodø Lufthavn, sier politiet. Midt i evakueringen kom Bodø/Glimt på vei til kamp på Ullevaal til flyplassen.

Denne granaten førte til at Bodø Lufthavn ble evakuert.

Denne granaten førte til at Bodø Lufthavn ble evakuert. Glimt spillerne kom midt i evakueringen.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde (NRK)/Politiet i Salten / NRK

Bodø/Glimt ankom flyplassen akkurat i det evakueringen startet. Støtteapparatet var allerede inne på flyplassen for å sjekke inn bagasjen.

– Vi stod og skulle sjekke inn da det plutselig kom en securitasvakt ned og ba oss om å forlate stedet, sier Tor Karlsen i Bodø/Glimts støtteapparat.

– Ga han noen grunn?

– Nei, han sa ingen ting om grunn.

Satt i bilene

Trener Jan Halvor Halvorsen fikk beskjed på tekstmelding før han var kommet frem til flyplassen.

– Jeg fikk en tekstmelding om at jeg skulle bli sittende i bilen og vente, sier Halvorsen.

Keeper Jonas Ueland Kolstad fikk også beskjed før han var kommet frem. Han forteller at de første som kom måtte ut og vente i kald Bodø-vind.

– Man vet jo aldri, og vi fikk ingen klare beskjeder om hvor lenge flyplassen ville være stengt. Heldigvis var politiet raskt på plass og fikk kontroll på situasjonen, sier Jonas Kolstad.

Granat uten sprengstoff

Det var en amerikansk mann født på 80-tallet som var var grunnen til at Glimt og andre reisende måtte evakueres.

– Han hadde en granat i bagasjen, og sikkerhetskontrollen gjorde helt rett da de kontaktet oss. Det var ikke sprengstoff i den, men det kan man ikke se på skjermen i sikkerhetskontrollen, sier Geir Håland, operasjonsleder hos politiet i Salten.

Han sier det er for tidlig å si om amerikaneren vil bli få noen straffereaksjon ut over at granaten ble beslaglagt.

– Det er opp til politijuristen, og det vil bli opprettet straffesak. Men det er ikke sikkert han blir siktet. Foreløpig er han en fri mann, og har så vidt jeg vet reist videre.

Flyet Bodø/Glimt skulle med er så vidt NRK kjenner til ikke forsinket.

– Det blir nok noen forsinkelser på de avgangene som skulle gått akkurat nå, men vi regner med å være i rute igjen ganske raskt, sa Inger-Hilde Tobiassen, som er lufthavnsjef på Bodø Lufthavn da NRK snakket med henne kort etter at flyplassen var åpnet igjen.