Hopp til innhold

Glimt gir stor gave til barn og unge

Solidaritetsfondet Nordland og Barnas Idrettsfond fikk 250.000 kroner hver på et møte på Aspmyra torsdag kveld.

Pengene ble delt ut av Glimt sine to profiler Amahl Pellegrino og Patrick Berg.

Til sammen en halv million kroner går altså fra klubben til formål som skal gjøre at færre barn skal bli utelatt fra idretten fordi foreldrene ikke har råd til det.

Begge fondene legger opp til at familier gjennom sin klubb kan søke om støtte for at barn skal kunne ta del i idrettsgleden og fellesskapet organisert idrett leverer.

– Dette gjør jo også at barn kan være med uten noe stort ståhei. Det kan være flaut om alle vet at man har fått noe gratis fordi man ikke har råd. Med dette tiltaket kan det gå litt under radaren, samtidig som man tar av flere hundre kilo fra foreldrenes skuldre, sa Pellegrino.

Fjorårets toppscorer for Bodø/Glimt har tidligere vært ute og sagt at han kanskje ikke hadde blitt fotballspiller, om han ikke hadde fått hjelp til å betale kontingenten.

Om dagens priser ble overført til da han var ung, hadde han aldri hatt råd, sa han.

– Det er greit at det finnes mange i Norge som har råd på tross av kostnadene, men du har mange som ikke er i nærheten til å kunne betale en brøkdel. Det kan knuse mange hjerter og kan føre til at noen faller utenfor samfunnet, sa han i en tidligere sak.

Bodø/Glimt har tjent voldsomme penger de siste årene, med både gull og sølv i Eliteserien, samt imponerende deltakelse i europeiske turneringer.

I 2022 omsatte klubben med over 300 millioner kroner, og hadde et årsresultat på 71 millioner kroner.

PAtrick Berg og Amahl Pellegrino holder frem to sjekker på 250.000 kroner hver som skal gå til å få alle barn med i idretten på sikt i Bodø.
Foto: Niklas Aune Johnsen / Bodø/Glimt