Tromsø hadde ikke vunnet på Aspmyra siden 2003, men to tverrliggertreff hjalp ikke Bodø/Glimt når TIL denne gangen fikk tre innenfor.

Bodø/Glimt - Tromsø

Tromsø har ikke vunnet på Aspmyra siden 2003. Bodø/Glimt har til gjengjeld ikke tapt en eneste kamp siden mai.

– Dette var for så vidt en perfekt bortekamp. Vi hadde trøbbel det første kvarteret, men vi var klart best etter det. Effektiviteten var veldig bra, sa Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2 etter kampslutt.

Bodø/Glimt styrte rivaloppgjøret den første halvtimen, men mot spillets gang stanget 20 år gamle Espejord TIL i ledelsen etter en corner i det 35. spilleminutt. Kent-Are Antonsen slo inn corneren fra høyre, Espejord rykket seg fri med en fin kroppsfinte, før 20-åringen så brukte pannebrasken til å sende «gutan» fra Tromsø opp i 1-0.

Ti minutter før slutt økte islandske Sigurdarson på frispark fra skrått hold, en scoring Glimt-keeper Sergej Pogorilij trolig burde ha avverget.

På tampen satte Jostein Gundersen punktum med 3-0 fra kort hold.

Sjansebonanza

De tre poengene kan vise seg å bli svært viktige for både TIL og Glimt i kampen mot nedrykk fra eliteserien. Begge lag vaker på nedre halvdel av tabellen. Glimt (19 poeng) har nå fire poeng ned til Vålerenga på kvalifiseringsplass, men VIF har en kamp mindre spilt. Tromsø står på 21 poeng etter søndagens triumf.

Bodø/Glimt burde absolutt ha fått nettsus i løpet av den første halve timen i Bodø. Etter bare fem minutter fikk vertenes Milan Jevtovic en gyllen mulighet til å sende hjemmelaget opp i føringen.

Trond Olsen kom seg fint fri på venstrekanten, før han så la inn til Jevtovic. På åpent mål klarte ikke sistnevnte å stokke beina, men han kom seg likevel opp og fikk avsluttet. Forsøket gikk i stolpen og utenfor, til hjemmefansens store fortvilelse.

Etter 22 minutter smalt det i metallet igjen for vertene. Trond Olsen la inn til Martin Bjørnbak, men 24-åringens hodestøt gikk i tverrliggeren og over mål.

Frekk scoring

Glimt maktet ikke å kopiere den første halvtimen etter pause. Kampen sto og vippet, men det var gjestene fra ishavsbyen som skulle få kampens andre og siste mål. Aron Sigurdarson, som hadde erstattet Runar Espejord kun fem minutter tidligere, fikk frispark på skrått hold ute til venstre for 16-meteren. 22-åringen valgte å ta frisparket selv, og avslutningen suste inn i høyre hjørne. Glimts ukrainske keeper maktet ikke å avverge, noe han trolig burde ha gjort.

Kun to minutter før 0-2-scoringen hadde Glimt-talentet Jens Petter Hauge en kjempemulighet til å bringe balanse i regnskapet, men ungguttens avslutning fra god posisjon ble slått vekk av Tromsø-keeper Filip Loncaric.

Glimt maktet ikke å få nettsus på tampen, i stedet satte Jostein Gundersen inn 3-0 fra kort hold på overtid. Dermed ble det Tromsø-triumf – lagets første på Aspmyra i serien på 13 år.

– Innsatsen i 2. omgang var pinlig av oss. Vi burde ha punktert kampen den første halvtimen, sa Glimts Trond Olsen til TV 2.