NRK Meny
Normal

Glimt besøker Saltdal

Det er klart for folkefest når FK Saltdalkameratene tar i mot Bodø/Glimt til åpningskamp på det nye kunstgresset på Rognan.

Historisk kamp

Saltdalskameratene møter Bodø/glimt på hjemmebane.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

- Jeg håper på en jevnspilt og spennende kamp. Et realistisk resultat vil være 2-2.

Det sier en lattermild leder i FK Saltdalkameratene, Steinar Maarnes. Han er fullt klar over at Bodø/Glimt kjemper i eliteserien, mens klubben hans holder til i den fjerde øverste divisjonen i Norge.

- Dette er jo mest for moro. Men Bodø/Glimt skal ikke ta for lett på det, for jeg lover at vi stiller et toppet lag.

Årsaken til at eliteserielaget besøker Saltdal 12.august er åpningen av den nye kunstgressbanen på Rognan. For omtrent tre år siden startet planleggingen av fotballbanen, og selve arbeidet med å få lagt kunstgresset tok til i september i fjor.

- Den siste tiden har det vært iherdig dugnadsarbeid. Jeg håper virkelig folk møter opp på åpningen. Da bør det komme 600-700 mennesker hit til stadion.

Dårlige forhold

Hvorfor har det vært så viktig for dere å få kunstgress?

- For det første har vi ikke kapasitet til å gjennomføre alle hjemmekampene i klubben på grusbanen. I tillegg er det viktig med jevnt underlag og at det blir mulig å trene på gode forhold også på vinteren.

På selve åpningsdagen kan Maarnes friste med mer enn stjernegalleriet fra Bodø/Glimt. Musikk, grilling og vafler er planlagt. I tillegg vil den tidligere landslagsspilleren Trygve Bornø være tilstede som representant fra Norges Fotballforbund for å foreta den offisielle åpningen.

Ikke bare for a-laget

Den nye kunstgressbanen er ikke bare til klubbens a-lag. Hvert år arrangerer FKSK en tradisjonsrik miniputt-turnering, og da er det mange unge nordlendinger som vil kunne boltre seg på fotballbanen. – Vi håper at kunstgressbanen bidrar til at klubben fostrer flere store fotballtalenter som får prøve seg i større klubber, slik som for eksempel Bodø/Glimt.

Og Steinar Maarnes ser ikke bort i fra at eliteserielaget kan få saltdalinger i stallen allerede få dager etter 12.august.

- Kanskje de får noen på blokken ja, avslutter Maarnes med et glimt i øyet.