NRK Meny
Normal

Gjorde rent bord i NNM

Altas stafettjenter jublet hemningsløst for stafettgull i jenteklassen i det nordnorske mesterskapet. Og ei av jentene hadde ekstra god grunn til å juble etter mesterskapet.

For 13-årige Kirsten Helsvig Nilsen gjorde rent bord under mesterskapet i Bodø. Først vant hun to kilometer klassisk på fredag, så stakk hun av med seieren i lørdagens fellesstart, og søndag vant hun og lagvenninnene fra Alta stafetten. Finnmarkingene ledet fra start til mål. Nilsen la grunnlaget med sin førsteetappe.

– Jeg synes seieren i dag var det morsomste. For da klarte jeg å gå i fra de som er tre år eldre enn meg, sier altajenta.

At det skulle bli tre gull i Bodø, var mer enn hun hadde våget å håpe på forhånd.

– Jeg hadde en ambisjon om medalje, men at det skulle bli tre gull hadde jeg aldri trodd, sier hun.

– For gammel til å bry meg om resultatene

Selv om de to nordligste fylkene forsynte seg godt av medaljene, imponerte også flere nordlendinger. 16-åringen Benedicte Stien Schreiner fra Bossmo og Ytteren IL tok sølv fredag og gull på fellesstarten lørdag.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke dra noe i fellesstarten. I steden endte jeg opp med å dra hele veien, men klarte likevel å komme meg først over målstreken, smiler ranværingen.

Hun var en del av en stor familie som hadde reist fra Rana til Bodø. Foreldrene var med som støtteapparat, i tillegg deltok lillesøster Anette i 13-årsklassen og tanta Doris Stien Kaspersen i veteranklassen.

– Jeg er for gammel til å være opptatt av resultater, men det er artig å konkurrere og holde seg i form. Og så er det et utrolig artig miljø å være med i, sier Doris Stien Kaspersen.

Har kontakt med værgudene

I det strålende skiværet på Bestemorenga, fikk de 485 utøverne på mange måter ei optimal helg.

Bjørn Godal

Rennleder Bjørn Godal

Foto: Øystein Nygård / NRK

– Det har vært ei utrolig flott helg. Hadde vi hatt det været som vi hadde på torsdag hele helga, hadde det naturligvis ikke blitt like trivelig. Jeg skal ikke skryte på meg at det er jeg, men noen i arrangørkomiteen må ha kontakt med værgudene, sier rennleder Bjørn Godal.